Selektorka optimista / -FOTO: KSCG
07/11/2023 u 14:56 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crnogorske košarkašice u četvrtak protiv Bosne i Hercegovine

Tri dana posle meča u Sarajevu, Crna Gora će u Igalu ugostiti Švajcarsku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore sjutra putuje za Sarajevo na prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine. Tri dana kasnije će "crvene" u Igalu ugostiti Švajcarsku.

Selektorka crnogorske reprezentacije Jelena Škerović je istakla da je zadovoljna sastavom grupe, da su Švajcarska, BIH i Luksemburg, rivali sa kojima mogu da igraju.

-Imamo lakšu grupu, ali mi moramo da odigramo na svom nivou i opravdamo ulogu favorita. Cilj je da nastavimo dobre igra sa Evropskog prvenstva. Želja je da u svakom FIBA prozoru pružimo šansu mlađim košarkašicama. U ovom ciklusu šansu će dobiti po dvije igračice iz selekcija do 16 i 20 godina, rekla je Škerović na konferenciji za novionare.

Govoreći o protivniku na startu kvalifikacija, ona je naglasila da ne znaju mnogo o selekciji BIH.

-Imaju novog selektora, novi sistem igre. Znamo neke igračice koju su i ranije pozivane. Fokusiraćemo se na nas, na ono što mi treba da radimo u odbrani i napadu. Ukoliko to uspijemo, rezultat neće izostati. Švajcarska možda nije na visokom nivou, ali ako joj se dozvoli prilika da igra svoju igru imaćemo problema. Respektujemo rivale, ali ne sumnjam u svoje igračice. Mi se pitamo, prvi put smo favoriti, ali na terenu treba da pokažemo ko je gazda, rekla je Škerović.

Selektorka je naglasila da za predstojeće duele neće moći da računa na Amerikanku Natašu Mek i Bojanu Kovačević.

-Mek je imala problema sa leđima, vratila se u trenažni proces i već naredne sedmice bi trebala da počne sa utakmicama. Sa nama nije ni Bojana Kovačević, koja zbog obaveza u klubu u Kini, nije mogla da se odazove pozivu. U reprezentaciji je ponovo Amerikanka Taja Rejmer, koja je sa nama odradila pripreme za poslednje Evropsko prvenstvo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:10