Aleksa Ilić / -FOTO: ABA LIGA
12/10/2023 u 14:39 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ilić: Cijeli meč smo jurili rezultat i na kraju nismo iskoristili šansu

Protiv Turk Telekoma je dao šest poena uz osam skokova i blokadu

Budućnost Voli je u Ankari doživjela poraz od Turk telekoma (79:77) u okviru 2. kola Evrokupa.

Aleksa Ilić je meč završio sa šest poena uz osam skokova i blokadu.

Aleksa tvoji utisci nakon utakmice sa Turk Telekomom? Jurili smo rezultat tokom 40 minuta i u poslednjim trenucima ima li šut za produžetak?

"Mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali loše, nedovoljno skoncentrisani, Turk se odvojio previše lako i onda smo čitavo drugo poluvrijeme jurili rezultat. Tu smo izgubili dosta energije ali na kraju smo imali tu šansu za produžetak ili pobjedu, koju nažalost nismo iskoristili. Mislim da je drugo poluvrijeme pokazatelj kako treba da igramo defanzivno i kad smo na nivou u defanzivi možemo kontrolisati utakmice. Ostaje žal ali nas naredni meč očekuje već u subotu i treba da razmišljamo samo o njemu."

Iza tebe je dobra individualna partija?

"Mislim da mogu još bolje od partije protiv Turk Telekoma jer ima dosta stvari koje mogu da popravim, kako ja tako i ekipa. Ne bih isticao sebe i svoju partiju, ipak smo doživjeli poraz i daleko je bitnije kakav smo rezultat postigli. Na meni je da radim i da ispravljam stvari, pomognem ekipi da dođe do novih pobjeda."

Pomenuo si subotu i meč sa Krkom, kakva su očekivanja?

"Čeka nas utakmica već za dva dana, ritam utakmica i putovanja kreće da se zahuktava. Igramo na domaćem terenu protiv Krke, poznate su naše ambicije u ABA ligi i ulazimo u utakmicu kao favoriti. Moramo opravdati tu ulogu favorita jer je Krka odigrala odličan meč u prvom kolu protiv FMP-a na gostovanju i time pokazali da i oni imaju svoje ambicije i ciljeve. Nadam se da ćemo uz dobru igru i uz podršku navijača doći do nove pobjede. Imamo seriju utakmica u Morači i strašno je važno da budemo potpuno skoncentrisani na svaki idući meč. Ukoliko odigramo defanzivno kao u drugom poluvremenu protiv Turk Telekoma ili u mečevima prije njega vjerujem da ćemo zabilježiti novu pobjedu", zaključio je Ilić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 11:16