Dimitris Janakopulos / -FOTO: PANATINAIKOS
01/08/2023 u 09:27 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Janakopulos: Mirotić je svima pričao isto

Doskorašnji član Barselone ozbiljno stavio na kocku svoju reputaciju

Vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos kaže da je pregovarao sa Nikolom Mirotićem u vezi sa njegovim dolaskom u Atinu.

Panatinaikos je ovog ljeta doveo više kvalitetnih pojačanja, počev od novog trenera Ergina Atamana, pa preko Matijasa Lesora, Luke Vildoze, Huanča Ernangomeza, Aleksandra Balcerovskog...

Htio je po svoj prilici da dovede i Nikolu Mirotića, ali do saradnje ipak nije došlo, iako Janakopulos kaže kako je bio ubijeđen da stiže.

Nedjeljama unazad se pričalo o novom Mirotićevom klubu i baš kad se učinilo da bi mogao i u Partizan, to se izjalovilo.

Oglašavali su se o njegovom odlasku iz Barselone i dolasku u Partizan i predsjednik Srbije i muftija i patrijarh, pa je onda jasno koliko je pažnje privukao čitav slučaj koji se na kraju nije završio kako je bilo očekivano.

Iz Partizana su rekli da je Mirotić dao riječ da će doći, što je za SDNA sada prokomentarisao i Dimitris Janakopulos.

„U nekom trenutku sam pričao sa njim i vodili smo lijep razgovor. Pričali smo jedne noći telefonom. Pokazao mi je koliko voli Grčku, a kad smo prekinuli vezu, rekao sam da ne vidim kako Mirotić neće doći u Panatinaikos. A onda sam saznao da je isto pričao i drugim klubovima“, rekao je Janakopulos o košarkašu.

Mirotić je u svom domu u Tivtu ugostio Zorana Savića, Ostoju Mijailovića i Željka Obradovića, sportskog direktora, predsjednika i trenera Partizana, o čemu su "crno-beli" pisali prije desetak dana u svom saopštenju i rekli da je tada klub našao način da ispuni svaki zahtjev, iako su se zahtjevi mijenjali.

Bilo je očekivano da Nikola dođe u Humsku čim završi administrativnu prepreku raskida ugovora s Barselonom, što se nije desilo, a Mirotić je naposljetku u svom saopštenju objasnio zbog čega ne želi u Srbiju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 02:59