Nikola Jokić / Foto: NBA
04/06/2023 u 10:35 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jokić: Reprezentacija je san svakog srpskog igrača

"Rekao bih da tu ima malo više pritiska… Zapravo, nije to prisitak, više su emocije u pitanju. Svega ima pomalo više", rekao je centar Denvera

Srpski centar Nikola Jokić igra fantastično u tekućem NBA plej-ofu i sa svojim Denverom odi 1-0 u finalnoj seriji doigravanja.

U subotu uveče po lokalnom vremenu tim iz Kolorada održao je konferenciju pred drugu utakmicu finala, a Jokiću su američki mediji postavljali pitanja i u vezi sa reprezentacijom Srbije.

Jokić je dobio pitanje koliko se uzbuđenje i odgovornost igranja u reprezentaciji Srbije razlikuju od uzbuđenja i odgovornosti tokom nastupa za Nagetse.

„Razlikuje se. Kada igrate za Srbiju uključeno je više emocija, adrenalina… Čitava država navija za vas i to je san za svakog igrača iz Srbije – da igra za reprezentaciju. Rekao bih da tu ima malo više pritiska… Zapravo, nije to prisitak, više su emocije u pitanju. Svega ima pomalo više“, rekao je Nikola Jokić.

Jednog novinara je zanimalo i kako bi Jokić ocijenio svoj nastup u odbrani tokom plej-ofa.

„Prijatelju, mislim da treba da dobijem neku nagradu. Šalim se… Ne radi se samo o meni, ceio tim je zaslužan za dobru odbranu. Majami nam je u prve tri četvrtine ubacio 65 ili 68 poena – to je sjajano. Međutim, u četvrtoj su nam dali više od 30. Kada Denver kolektivno igra dobru odbranu, onda sam i ja dobar, ali kada ne igramo dobru odbranu, ne igram je ni ja. Koliko je dobar tim u odbrani, toliko sam dobar i ja – recimo to tako“, poručio je Jokić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:17