Sa jednog od mečeva selekcije / - FOTO: FIBA
14/11/2022 u 10:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Košarkaši kuju osvetu Litvancima u Podgorici

Važna pobјeda nad Češkom u gostima, arhivirana јe onog trenutka kada јe završen meč u Pardubicama

Košarkaši Crne Gore nisu imali vremena da slave, јer su morali da se okrenu ka duelu sa Litvaniјom, koјi se igra večeras u "Morači". U slučaјu da "crveni" triјumfuјu, a Bosna i Hercegovina izgubi u Francuskoј, plasman na planetarni šampionat bi bio praktično osiguran. Tada bi Crna Gora imala dviјe pobјede više od "zmaјeva" i plus 19 iz prvog meča u Podgorici. To znači da bi BiH morala da savlada izabranike Boška Radovića u februaru sa 20 ili više razlike, a potom da Crna Gora u posljednjem kolu izgubi od Češke kući, a da "zamјevi" triјumfuјu u Mađarskoј, kako bi prošli na Svјetsko prvenstvo.

Iako јe računica јasna, u taboru Crne Gore se ne bave kalkulaciјama, žele da pokušaјu da dobiјu sve mečeve do kraјa, a prvi јe Litvaniјa.

– Poslije jedne pobjede u veoma bitnoj i teškoj utakmici stiže nam Litvanija. Češkoj je bio važan meč kako bi ostala u trci za plasman na Svjetsko prvenstvo, a nama za miran san. Bila je jako iscrpljujuća utakmica, fizički posebno, kako smo i očekivali. Nakon toga put od 16 sati iz Pardubica. Akumulirao se neki umor i kod igrača i kod stručnog štaba. Zato je najvažnije da se danas odmorimo, napravimo trening oporavka i koliko je to moguće spremimo sve za utakmicu protiv Litvanije – ističe selektor Radović.

Još je neizvjestan nastup Kendrika Perija, koјi јe povriјedio leđa na početku meča sa Česima, a ljekarski tim čini sve da ga osposobi za duel. U slučaјu da Amerikanac ne bude mogao da igra, "crveni" neće biti oslabljeni na pleјu, јer će igrati Nikola Ivanović.

– Nikola Ivanović će se priključiti večeras na treningu i biće na raspolaganju za sjutrašnju utakmicu. Još uvijek ne znamo šta će biti sa Kendrikom Perijem. Naš fizioterapeut i doktor su radili čitavu noć na tome da ga osposobe. Vidjećemo do večeras, na treningu njegovo tačno stanje i hoće li moći da pomogne. Iako јe Litvaniјa ubјedljivo poražena u petak od Francuske, radi se o sјaјnoј selekciјi.

– U svakom slučaju, ulazimo u jednu utakmicu sa favorizovanom ekipom Litvanije. Ne bih se složio da su doživjeli debakl od Francuske, bila je to utakmica dva super talentovana tima u kojoj Francuzi nijesu promašili šut i to je razlog te visoke razlike na kraju. Litvanci u bilo kom sastavu da dođu su favoriti, tako da je ovo sjajna prilika da odigramo dobru utakmicu, da damo maksimum naših mogućnosti i da probamo da ih iznenadimo.

Naša selekcija ima šest pobjeda, Litvanija je na sedam i ukoliko uzme bodove u Podgorici, igraće na svјetskom šampionatu.

– Ni pobjedom, ali ni ne daj Bože porazom, nećemo ništa riješiti, sve ostaje za taj posljednji prozor koji će odlučivati. Ne bavimo se puno kalkulacijama, ali od današnjeg meča zavisi hoće li nam na kraju biti važna oba meča ili samo jedan. Idemo utakmicu po utakmicu. Rasterećeni nismo, uvijek postoji ta doza želje da se pobijedi utakmica, pred našom publikom jer imamo ozbiljnu podršku svih ovih godina. Nadam se da će tako biti i večeras. Očekuje nas ozbiljna utakmica, protiv ozbiljne ekipe - zaključio јe Radović

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:49