Pablo Laso / -FOTO: EVROLIGA
24/06/2023 u 12:36 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Laso: Micića sam vidio kao zamjenu za Dončića

Razgovarao sam sa njim više puta ljeta 2018. i sljedeće godine

Bogat košarkaški put Pablo Laso pretočio je u knjigu kroz koju je opisao brojne situacije i anegdote iz trenerske karijere. Španac koji je ostavio trag u Real Madridu, pri pogledu iza sebe dotakao se mnogih tema, a među njima i činjenice da je veoma želio Vasilija Micića u svom timu.

Inicijativa i želja trenera ipak nisu bili dovoljni da Real Madrid u svoje redove dovede srpskog reprezentativca, a Laso je otkrio kako je čitava potjera za Micićem izgledala iz njegove perspektive.

"Dočekali smo 2018. godinu sa željomo da budemo šampioni Evrope drugi put u četiri sezone, ali smo morali da se reorganizujemo i da pronađemo novo oružje poslije Dončićevog odlaska u NBA. Za kreiranje tima neophodno je da imate jasan pogled ka budućnosti jer je veoma teško pronaći glavne igrače", kazao je Laso i dodao:

"Tog ljeta su stigli Klemen Prepelič i Gabrijel Dek, ipak, izmakao nam je veliki potpis, onaj koji bi sve promijenio. Srpski košarkaš Vasilije Micić. Ostali su primjeri Prepeliča i Nikolasa Laprovitole, igrača koji su stigli naredne sezone, niko ne sumnja u njihov kvalitet, ali je poenta da niko nije razmišljao da su tip igrača kakav je potreban klubu".

Real je u sezoni 2017/18 u Beogradu stigao do evroligaške titule i tako ostvario cilj, međutim trofej nije bio razlog da Španac odustane u namjeri da angažuje plejmejkera koji je upravo u tom periodu iz Litvanije, umjesto ka Madridu otišao put Turske.

"Micić, kojeg smo željeli, nije došao ni 2018. godine, kada je još bio član Žalgirisa, ni 2019. kada je već eksplodirao u Efesu i njegovo angažovanje se veoma zakomplikovalo. U Beogradu smo, prije nego što smo postali šampioni Evrope, već bili ubijeđeni da je Micić najbolja zamjena za Dončića. Razgovarao sam sa njim više puta ljeta 2018. i sljedeće godine. Pokušao sam, ali mi je u jednom od tih razgovora dao snažne argumente. Tada smo pričali o Majku Džejmsu, koji bi bio dobra alternativa, ali ni on nije došao", rekao je Laso.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:56