Petar Mijović / Foto: Lazar Ružić
06/05/2023 u 11:06 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mijović: Sa ogromnom pažnjom smo pristupili pripremi drugog meča

Budućnost Voli u nedjelju (18 sati) gostuje Megi u revanšu četvrtfinala plej-ofa ABA lige

Budućnost Voli je lako dobila Megu u "Morači" u prvom meču četvrtfinala plej-ofa ABA lige (94:77).

Imali su "plavi" desetak dana da se dodatno uigraju sa novim trenerom Petrom Mijovićem i da se dobre spreme za revanš.

Žele da već u nedjelju (18 sati) u Sremskoj Mitrovici ovjere plasman u polufinale.

Nema sumnje da će biti teže nego u Podgorici, jer će Mega željeti da produži seriju.

Toga je svjestan i Mijović.

- Arhivirali smo prvu utakmicu. Pokušali smo da iz nje uzmemo pozitivne stvari koje su se desile. Sa ogromnom pažnjom smo pristupili pripremi drugog meča. U prvoj četvrtini i posljednjih pet minuta prve utakmice Mega je pokazala koliko opasna može da bude. To je talentovana ekipa koja igra dobro i koja je trenirana jako dobro. Ako im dozvolite da igraju njihovu igru, odnosno da nivo agresivnosti ne bude na dobrom nivou, onda postoje još opasniji. Nadam se da ćemo u tom dijelu odraditi bolji posao. Da će pritisak na njihovu spoljnu liniju da bude na većem nivou nego što je to bio slučaj u prvoj utakmici. Samim tim mislim da ćemo njihove glavne udare kroz "close out" situaciju bolje rješavati - istakao je trener Budućnost Volija.

Očekuje mnogo agresivniju igru domaćina.

- Sigurno da nas očekuje drugačija utakmica nego u Podgorici. Mega na svom terenu igra drugačije. Svaki pad koncentracije, svaka mekoća u odbrani, odstupanje od osnovnih napadačkih meta i zamisli može da nas uvede u problem i da nas dovede u situaciju da nas Mega poremeti i da nam ne dozvoli da u dva meča riješimo putnika u polufinale - jasan je Mijović.

Podgoričani će biti jači za Aleksu Ilića. Igrao je u prvom meču, ali nije bio potpuno spreman. Sada je situacija drugačija.

- Oko 45 dana sam pauzirao. Prije 15 dana sam se priključio ekipi. Prvih nekoliko treninga je bilo teže dok nisam ušao u formu. Dosta to dobro izgleda, kako vrijeme odmiče sve je bolje. Prvu utakmicu smo igrali jako dobro. Oni su bolje otvorili meč, ali smo uz Erikovu minijaturu kontrolisali utakmicu i priveli je kraju. Utakmica u Sremskoj Mitrovici će biti teža. Imali smo vremena da odmorimo. Svi igrači su zdravi. Idemo na pobjedu - jasan je Ilić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jun 2024 16:08