Luka Dončić / -FOTO: EPA
26/05/2023 u 22:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Navijači Olimpijakosa "spriječili" Dončića da dođe na finale u Kaunasu

Privatni avion Slovenca nije mogao da sleti u Kaunasa zbog brojnih letova iz Atine

Slovenački košarkaš Luka Dončić bio je planiran da uživo prisustvuje završnici elitnog evropskog takmičenja, koje je na kraju osvojio njegov bivši klub, ali se to nije dogodilo.

Slovenac je bio očekivan na finalnoj utakmici Evrolige između madridskog Reala i Olimpijakosa, ali nažalost, nije mogao doći zbog problema uzrokovanih velikim brojem navijača Olimpijakosa.

Ne radi se o tome da su navijači zabranili Dončiću dolazak, već je problem bio u ogromnoj gužvi na aerodromu u Kaunasu zbog brojnih čarter letova iz Grčke.

Prema izvještaju "Eurohoops-a", mnogo aviona s navijačima Olimpijakosa nije ostavilo dovoljno prostora za privatni avion Luke Dončića na aerodromu u Kaunasu, pa je on bio primoran da odustane od dolaska.

Prema informacijama s terena, oko 5.000 navijača crveno-belih je prisustvovalo polufinalnoj utakmici protiv Monaka, dok je još oko 2.000 bilo prisutno na finalu koje je madridski Real pobijedio.

S druge strane, Dončićev bivši saigrač iz Dalasa, Kristaps Porzingis, bio je tamo i gledao događaje iz prvih redova.

On je stigao iz Letonije, udaljene oko 300 kilometara od Kaunasa, što je olakšalo njegov dolazak.

Iako nije mogao biti prisutan u Kaunasu, Dončić je uspio da razgovara sa svojim bivšim saigračima putem video poziva na društvenim mrežama kako bi im čestitao.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:43