Mlađe selekcije dobile rivale / -FOTO: KSCG
07/02/2024 u 10:31 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Obavljen žreb za mlađe kategorije za Evropska prvenstva

Ovo ljeto biće vrlo izazovno za Crnu Goru, jer će na šampionatima Evrope imati čak šest selekcija

Žreb grupa na takmičenjima za mlađe selekcije obavljen je u njemačkom Freisingu.

Ovo ljeto biće vrlo izazovno za Crnu Goru, jer će na šampionatima Evrope imati čak šest selekcija.

Kada je u pitanju mlada muška reprezenzacija, crnogorska selekcija igraće na šampionatu u poljskoj Gdinji od 13. do 21. jula u grupi D gdje su još Litvanija, Island i Slovenija. U grupi A su Grčka, Francuska, Poljska i Srbija, grupu B čine Njemačka, Izrael, Češka i Italija, dok su C grupi Turska, Španija, Sjeverna Makedonija i Belgija.

Juniori Crne Gore igraće u B diviziji, a šampionat se igra u Skoplju od 26. jula do 4. avgusta. Crna Gora je u grupi sa Rumunijom, Slovačkom, Bugarskom i Holandijom. Grupu B čine Estonija, Švajcarska, Poljska, Mađarska, Island i Kosovo. U grupi C su BiH, Irska, Češka, Ukrajina, Sjeverna Makedonija i Kipar, a grupu D čine Austrija, Norveška, V. Britanija, Gruzija i Portugal.

I kadeti igraju B diviziju. Šampionat za igrače do 16 godina održava se takođe u Skoplju, od 8. do 17. avgusta, a crnogorska selekcija igraće u grupi B gdje su još Holandija, Island, Češka, Luksemburg i Kipar. Grupu A čine BiH, Portugal, Mađarska, Švajcarska i Belgija. U grupi C su Rumunija, Slovačka, V. Britanija, Irska, Danska, Norveška, a u D grupi su Estonija, Ukrajina, Švedska, Austrija i Sjeverna Makedonija.

Kada su u pitanju ženske selekcije, prvi put će Crna Gora imati sve kategorije prijavljene na šampionatima. Mlada reprezentacija igraće A diviziju, ponovo u Litvaniji (Viljnus) i to od 6. do 14.jula, a Crna Gora je u B grupi sa Portugalom, Španijom i Švedskom. Grupu A čine Letonija, Francuska, Slovenija i Litvanija, grupu C Poljska, Italija, Turska i Finska, dok su D grupi Mađarska, Srbija, Njemačka i Izrael.

Prvi put će ženska selekcija do 18 godina igrati B diviziju, a šampionat se održava u Rumuniji (Ploješti) od 2. do 11. avgusta. Crna Gora je u grupi D gdje su još Bosna i Hercegovina, Rumunija, Švedska i Ukrajina. Grupu A čine Grčka, Bugarska, Irska, Sjeverna Makedonija i Norveška, u B grupi su Litvanija, Danska, Holandija i V. Britanija, a u C grupi Češka, Island, Slovačka i Austrija.

Ženska kadetska reprezentacija prošle godine je u Podgorici izborila A diviziju, pa će selekcija do 16 godina igrati u Miškolcu (od 16. do 24. avgusta) šampionat Evrope, a Crna Gora biće u grupi D gdje su još Belgija, Finska i Slovenija. U grupi A su Švedska, Italija, Hrvatska i Njemačka, u B grupi su Izrael, Francuska, Mađarska i Grčka, a u C Srbija, Španija, Letonija i Poljska.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 22:27