Rudi Gober / -FOTO: NBA
08/05/2024 u 10:26 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rudi Gober po četvrti put najbolji defanzivac NBA

Francuz je prvi igrač u istoriji Timbervulvsa koji je osvojio nagradu za odbrambenog igrača godine

Centar Minesote Rudi Gober ponovo je osvojio nagradu za najboljeg defanzivca NBA lige. Iskusni Francuz je četvrti put proglašen za najboljeg - nakon 2018, 2019. i 2021, pa se tako izjednačio sa rekorderima Dikembeom Mutombom i Benom Volasom.

Ove sezone, Gober je u prosjeku postizao 14 poena pri šutu od 66,1%, uz to je imao 12,9 skokova i 2,13 blokada po utakmici. Njegovih 2,13 blokada je najveći broj po utakmici od 2020-21 (2,68).

Francuz je prvi igrač u istoriji Timbervulvsa koji je osvojio nagradu za odbrambenog igrača godine.

-Odbrana je produkt timskog rada. Volimo da dobijamo individualne nagrade, to je sjajno, ali nikad ne možete to sami da učinite. Imam veliku zahvalnost saigračima, koji vjeruju u mene i dozvoljavaju mi da radim ono što najbolje umijem. Kada smo se okupili na početku priprema za sezonu zacrtali smo sebi da ćemo biti najbolja odbrana u NBA. Momci su to prihvatili, radili smo na tome svakodnevno i na umu imamo samo jedan cilj - da pokušamo da osvojimo šampionski prsten. Za velike stvari je potrebno vrijeme. Pobjede ne dolaze preko noći, morate da prevazićete mnoge nevolje, da imate kao tim i uspone i padove, rekao je Gober.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 13:29