Dante Egzum / - FOTO: EUROHOOPS
10/07/2022 u 07:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Partizan dovodi Egzuma

Australijski bek Dante Egzum biće novi košarkaš Partizana

Ovu vijest prenio je Mozzartsport uz napomenu da su crno-bijeli sve dogovorili sa ovim košarkašem koji je davno isticao da mu je želja da zaigra za Partizan zbog navijača.

- Mislim da je odlučujuća želja bila da igram pred navijačima. Oduvijek sam bio fan... Znate, jedan od mojih saigrača volio je Partizan i uvijek mi je pokazivao video sa utakmica njegove ekipe i Partizanove lude navijače. Posebno na mečevima sa Crvenom zvezdom, pa mislim da me je to najviše privlačilo. Onda sam došao u Barselonu... - pričao je nedavno Egzum.

On je rođen 13. jula 1995. godine u Australiji i za razliku od mnogih NBA igrača nije išao na koledž u Americi, već je školovanje završio u Australiji. Izabran je kao 5. pik na draftu 2014. godine od strane Jute.

U Juti je igrao do 2019. godine i tada je trejdovan u Klivlend. Tamo se zadržao do januara 2021. godine, pa je trejdovan u Hjuston u razmjeni koja je poslala Džejmsa Hardena u Bruklin. Dio Roketsa bio je do oktobra te godine, pa se posle toga odlučio za dolazak u Evropu.

Australijanac je potpisao za Barselonu početkom decembra 2021. godine i u Evroligi prosječno je bilježio 6,3 poena, 2,5 skokova i 1,6 asistencija po meču.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 18:49