Далас Мур / - фото: EUROCUPBASKETBALL.COM
16/11/2021 u 18:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Партизану треба бољи напад против типичног представника литванске кошарке

„Црно-бели” након два везана пораза дочекују Лиеткабелис у петом колу Еврокупа у сриједу од 20.30 сати

Након перфектних првих 10 утакмица у сезони, кошаркаши Партизана су везали два пораза.

Зато је утакмица са Лиеткабелисом у петом колу Еврокупа означена као веома битна.

Играју, условно речено, типичну литванску кошарку. Разлика jе у томе што су ориjентисани на унутрашњу игру и очекуjу много од играча на позициjи пет, Гагића. То су прве идеjе коjе имаjу у нападу. Важно је истаћи да су у досадашњем току Еврокупа имали просјек од 28 упућених шутева за три поена по мечу. Ту предњачи играч на позициjи четири, Орелик,  коjи jе шутирао седам од 14 на прошлоj утакмици и негдје у просјеку има девет покушаjа за три поена. Оно што ми треба да радимо jесте да смањимо њихов броj покушаjа и проценат шута. То jе без икакве сумње кључ утакмице, њихова унутрашња игра, шут за три поена, плус офанзивни скок, гдје се Гагић и играчи на позициjама два и три залећу на скок у нападу – рекао је стратег Партизана Жељко Обрадовић за клупски сајт на чему његови играчи највише треба да воде рачуна.

Најтрофејнији европски тренер зна шта није ваљало на претходним мечевима.

Одбрана мора бити на истом нивоу као до сада, с тим да морамо играти боље у нападу. Када то кажем, прије свега мислим да играмо брже у транзициjи, брже у ситуациjи пет на пет на пола терена и морамо нешто и да погодимо. У последње вријеме промашујемо доста отворених шутева и имамо слаб проценат шута. То jе нешто на чему радимо на сваком тренингу – поручио jе Обрадовић.

Плеjмеjкер „црно-белих”, Далас Мур је казао да је Лиеткабелис добра екипа.

Играмо на нашем терену, треба да се фокусирамо на себе и спроведемо у дјело план утакмице. Имаjу добре шутере у доброj су форми, сјећам се Орелика из Италиjе. Воле да спуштаjу лопту у рекет, припремамо се и фокусирани смо на меч – рекао је Мур.

Утакмица Партизан – Лиеткабелис на програму је у сриједу од 20.30 сати у београдској „Штарк арени”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 05:44