Svetislav Pešić  / -FOTO: KSS
16/08/2023 u 21:39 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pešić u Aziju vodi 13 igrača

Konačan spisak igrača biće određen 48 sati prije meča sa Kinezima

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je poslije pobede protiv selekcije Portorika da će u četvrtak put Kine krenuti 13 igrača među kojima neće biti mladog Nikole Topića.

Trofejni trener je istakao da će MVP šampionata Evrope za juniore ostati u Beogradu da trenira i da će se pratiti zdravstvena situacija u ekipi pred Mundobasket koji počinje 25. avgusta.

„U Kinu putuje 13 igrača i dalje u Manilu. Mali Topić ostaje ovdje, nastaviće da trenira. Očekuje nas dug put, medicinski sastav smo proširili iako iz ove perspektive možda to ne izgleda ozbiljno ali jeste. Moramo da se adaptiramo na klimu, vremensku zonu. Ja bih volio da se Topić tamo pojavi, ali to bi značilo da se neko tamo povrijedio, a to ne želimo,“ rekao je Pešić i dodao da Dušan Beslać nastavlja sa rehabilitacijom i oporavkom.

Selektor Pešić na raspolaganju ima sljedeće igrače: Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Nikola Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Stefan Jović, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Dušan Ristić i Boriša Simanić.

Do poslednjeg momenta će četaki selektor sa konačnim spiskom igrača.

"Najkasnije 48 sati prije početka naše prve utakmice odredićemo 12 igrača", dodao je Pešić.

Već u četvrtak popodne"orlove" čeka let za Istanbul, a zatim ka Šenženu, gde ostaju da odigraju dvije preostale kontrolne utakmice, protiv Kine 20. avgusta i Brazila dan kasnije.

Šampionat za Srrbiju počinje 26. avgusta protiv Kine, a igraće još protiv Južnog Sudana i Portorika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 19:22