Sa promocije / -FOTO: RTCG
11/01/2024 u 22:52 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Promovisana knjiga "Moja igra moj put"

Jedan od najboljih evropskih trenera svih vremena Svetislav Pešić večeras u multimedijalnoj sali Univerzitetskog centra u Podgorici održao promociju svoje knjige

Jedan od najboljih evropskih trenera svih vremena Svetislav Pešić večeras je u multimedijalnoj sali Univerzitetskog centra u Podgorici održao promociju svoje knjige "Moja igra moj put".

Na promociji knjige govorili su Pešićev saigrač iz Bosne, evropski i jugoslovenski prvak sa tim klubom, Boro Vučević, te Igor Popović, bivši košarkaš Budućnosti i dugogodišnji košarkaški funkcioner.

Uoči promocije knjige održana je panel diskusija na kojoj su govorili selektor muške košarkaške reprezentacije Crne Gore, Boško Radović, selektorka ženske reprezentacije Jelena Škerović, kao i generalni sekretar KSCG, Darko Ivanović.

Pešić je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je Svjetsko prvenstvo 2002. u Indijanapolisu i šampionat Evrope u Turskoj godinu ranije. Šampion Evrope bio je i sa Njemačkom 1993. godine.

Trenutno je na kormilu selekcije Srbije, sa kojom je prošle godine igrao finale Mundobasketa, u kojem je bolja bila Njemačka.

-Važim za veoma zahtjevnog trenera. I kao igrač, a kasnije kao trener navikao sam da treniramo dva puta dnevno. Onda sam 2002. došao u Barselonu, gdje mi je savjetovano - vremena se mijenaju, igrači više ne žele da imaju po dva treninga na dan. Rekao sam, u redu, treniraćemo po jednom - cijeli dan, kazao je Svetislav Pešić.

Zlatna evropska i svjetska odličja osvajao je sa igračima do 16 (1985) i 17 (1986) godina, dok je sa generacijom jugoslovenskih igrača do 19 godina bio prvak svijeta u Bormiju 1987. godine.

Pešić je kao igrač sa sarajevskom Bosnom pokorio Evropu 1979. godine, a u tom klubu je počeo trenersku karijeru. Trenirao je još Crvenu zvezdu, Barselonu (osvojio Evroligu 2003), Albu, Lotomatiku, Đironu, moskovski Dinamo, Bajern...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 01:58