Petar Popović / -FOTO: FIBA
07/08/2023 u 15:43 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Popović: Ovaj period ispred nas iskoristićemo da spremni odemo na Filipine

Košarkaši Crne Gore u utorak gosti Slovenije (18 sati)

Poslije meča sa Francuskom i nekoliko dana u Baru, košarkaši Crne Gore su se uputili ka Ljubljani, gdje ih u utorak (18 sati) čeka drugi kontrolni meč.

Rival je selekcija Slovenije, jedan od kandidata za visok plasman na Svjetskom prvenstvu.

Biće to još jedna dobra provjera za "crvene", kako bi što spremnije dočekali Mundobasket.

Potom slijede dueli sa Gruzijom i Iranom u Tbilisiju, povratak u Cru Goru.

Nekoliko dana rada i odlazak na Filipine.

- Druga kontrolna utakmica je pred nama, priprema smo se dobro 20-tak dana. Igrali smo sa Francuskom, koja je po rosteru kvalitetnija ekipa od Slovenije, ali skautiraćemo tu utakmicu, vidjeti greške kojih je bilo dosta i pripremiti se za meč sa Slovencima. Ako se spremimo kako treba, možemo da igramo sa svima. Sve ide za sada dobro, počele su pripremne utakmice, imaćemo sada manje vremena za treninge, ali siguran sam da ćemo spremno dočekati Svjetsko prvenstvo. Da budem iskren, nismo se pretjerano ni pripremali za taj meč, željeli smo da vidimo gdje smo u ovoj fazi priprema, na čemu treba da radimo - istakao je Andrija Slavković.

Petar Popović se raduje novom ispitu za Crnu Goru jer, kako kaže, ljepše je igrati mečeve od "suvih" treninga. 

- Uvijek je člijepo igrati utakmice, potpuno drugačije u odnosu na treninge. Već poslije Francuske na treninzima osjećamo da smo kvalitetniji, dosta nam je značila ta utakmica. Sada nas čeka novi ispit, kvalitetna ekipa Slovenije. Nismo se spremali nešto specijalno za taj duel, znamo da su kvalitetni po rosteru. Sigurno da će biti puna sala, dobra atmosfera, a očekujem da pokađžemo napredak u odnosu na meč sa Francuskom. Idu utakmice, prošle dvije, tri nedjelje priprema. Svi smo zdravi, što je najvažnije i ovaj period ispred nas iskoristićemo da spremni odemo na Filipine. LIjepo je igrati prd punim tribinama, nadam se da će tako biti i na Svjetskom prvenstvu. Poznajemo se dosta dobro, trener Boško je tu četiri godine, postavljen je neki sistem, dobra je atmosfera, imamo sve uslove za dobar rad i siguran sam da ćemo spremni otići na SP - zaključio je Popović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 00:13