Riki Rubio / -FOTO: EPA
06/02/2024 u 10:44 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Riki Rubio potpisao za Barselonu

Iskusni košarkaš će biti registrovan za nastupe u Evroligi

Iskusni španski košarkaš Riki Rubio potpisao je ugovor sa Barselonom, objavili su španski mediji. Prema tim navodima, on je sa katalonskim velikanom dogovorio saradnju do kraja ove sezone.

Rubio je prošlog ljeta uzeo pauzu od košarke zbog borbe sa mentalnim zdravljem, da bi se prije nekoliko dana priključio treninzima tima Rodžera Grimaua. Sam trener imao je riječi hvala za 33-godišnjeg plejmejkera i Barselona je imala vremena do 7. februara da potiše Rubija, jer tada ističe rok za prijavu igrača u Evroligi. Katalonski tim to je i uradio i Rubio će biti registrovan za nastupe u elitnom takmičenju.

Španska „Marka“ navodi da igrač neće imati ugovornu obavezu da igra, kao i da ugovor mogu jednostrano opozvati obe strane.

Rubio je košarkaš sa NBA iskustvom, tokom karijere četiri sezone je proveo u Evroligi (2006/07, 2008/09, 2009/10 i 2010/11), prve dvije sa Huventudom, a onda dvije sa Barselonom. Rubio je prosječno bilježio 5,5 poena, 2,8 skokova, 3,5 asistencije i dvije ukradene lopte po utakmici.

U NBA je nosio dres Minesote, Jute, Finiksa, a poslednji klub u najjačoj ligi na svijetu bio mu je Klivlend.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 15:24