Јелена Шкеровић / -фото: FIBA.BASKETBALL
21/06/2023 u 16:21 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Škerović uoči četvrtfinala EP: Ne zaustavljamo se

Recept je kao i do sada - da igramo našu igru, agresivno u odbrani, da izgaramo za svaku loptu - rekla je crnogorska selektorka

Crnogorske košarkašice su plasmanom u četvrtfinale Evropskog prvenstva napravile veliki uspjeh, ali nisu rekle poslednju riječ. “Crvene” su nakon odličnih igara u Izraelu doputovale u Sloveniju, gdje će sjutra igrati sa Francuskom meč četvrtfinala. Francuskinje su jedne od kandidatkinja za naslov najboljeg na Starom kontinentu i samim tim su favoritkinje. Ali, na ovom susretu se pita i naša selekcija.

-Ne zaustavljamo se, idemo dalje. Francuska je iskusna ekipa, sa velikim rezultatima iza sebe. Recept je kao i do sada - da igramo našu igru, agresivno u odbrani, da izgaramo za svaku loptu, a onda da vidimo krajnji rezultat – poručila je selektorka Crne Gore Jelena Škerović.

Francuska je u svojoj grupi osvojila prvo mjesto i direktno se plasirala među osam. Samim tim, imala je više vremena za odmor.

-Stizali su do pobjede njihovim stilom igre - jakom odbranom. To je visoka ekipa, četiri košarkašice imaju preko 182 centimetra. Ali, mi se na sebe koncentrišemo, da vidimo da li možemo da odgovorimo sa našom agresivnom odbranom i kontrama, da nametnemo naš stil igre. Da im ne dozvolimo da se osjećaju komotno – istakla je Škerovićeva.

Sjutrašnji meč u Ljubljani počinje u 18 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:28