Madriđani 11. put na krovu Evrope / EPA-EFE-TOMS KALNINS
22/05/2023 u 11:41 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

To može samo Real

Kraljevski klub pokazao da je neuništiv i po 11. put pokorio Evropu

Poput fudbalera Reala prošle godine kada su se "vraćali iz mrtvih" u nekoliko mečeva nokaut faze i čudesno prošli Čelsi i Mančester siti a zatim dobili Liverpul u finalu, tako su i košarkaši Kraljevskog kluba ove sezone uspjeli da stignu do titule. I pokazali da se nikad smiju otpisati. A gubili su čevrfinalnoj seriji od Partizana 2:0 i imali minus 18 u majstorici, bili unaprijed prežaljeni u polufinalu protiv Barselone, u finišu finala protiv Olimpijakosa imali minus šest, ali se nisu predavali i režirali su novi preokret. U junaka finala u Kaunasu je izrastao kapiten Serhio Ljulj koji je koš za pobjedu postigao tri sekunde prije kraja. Za 11. evropsku titulu. I zaslužio da mu podignu spomenik u Madridu.

- Emocije su mi izuzetno jake. Ponosan sam na svoje igrače, prije svega zbog toga što su sve vrijeme vjerovali da mogu do titule, iako nije bilo lako. Gubili smo od Partizana sa 2:0 u seriji u četvrtfinalu. Nisu nam davali velike šanse protiv Barselone u polufinalu, a ni protiv Olimpijakosa u finalu F4. Međutim, mi smo pokazali da smo ekipa koja se nikada ne predaje. Šta je ključ uspjeha? Mi smo tim koji vjeruje u sebe - izjavio je trener Reala Ćus Mateo.

Serhio Rodriges je postigao 15 poena i pokazao da je i dalje klasa.

- Srećni smo i ponosni. Bili smo otpisani, malo je bilo onih koji su vjerovali da možemo do finalnog turnira. Malo je bilo onih koji su vjerovali da možemo da pobijedimo Barselonu, tako je bilo i pred Olimpijakos. Ali, mi smo pokazali da smo borci, da se nikada ne predajemo - istakao je Rodriges.

Ljulj je parabolom preko najvećeg igrača na terenu Mustafe Fala slomio srca igrača i navijača Olimpijakosa.

- Saigrači i trener su to omogućili, ja sam samo preuzeo odgovornost. Ne mogu da vjerujem da smo pobijedili. Radili smo sjajno cijele sezone. Sada je vrijeme da proslavimo. Mi smo Real, a naš cilj je da uvijek pobijedimo u ovakvim utakmicama. Svi su odradili svoj posao - istakao je Ljulj.

Mario Hezonja je naveo da madridski klub uvijek ima glad za pobjedama.

- Moj mentalitet je isti takav pa sam se brzo navikao i srećan sam što sam dobro odabrao ekipu. Prvo smo imali previše igrača i sada ih nemamo dovoljno. Igrao sam na svim pozicijama u karijeri i spreman sam na sve. Niko na svijetu nema to što ima Real. To ne govorim jer sam tu nego su uvek živi i uvek se vraćaju i to se vidi kada igrač kao ja koji imam takve karakteristike kažem da je jednostavno igrati sa ovakvim ljudima - zaključio je Hezonja.

Valter Tavares je zasluženo proglašen za najkorisnijeg igrača fajnal fora, pošto je oba susreta okončao sa dabl-dablom i sakupio indeks 59.

- Bilo je veoma teško. Oni su sjajan tim, bili su najkonstantniji tokom čitave sezone, imali najbolji napad, odbranu... Jedino što nas je držalo u utakmici je što smo vjerovali. Kada su nam pokazali put, iskoristili smo ga i dobili utakmicu - kazao je najdominantniji centar u Evropi.

Real je pokazao da je neuništiv. Real je nakon pet godina ponovo na evropskom tronu. Real je tim sa devet života. I zato je ova titula za pamćenje. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
REAL MADRID
30. april 2024 18:51