Sa današnjeg presa / Foto: Evroliga
18/05/2023 u 16:51 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Kaunasu u petak počinje F4 Evrolige: Četiri želje, jedan trofej

Za zvanje najboljeg u Evropi, takmičiće se Olimpijakos, Monako, Barselona i Real

Kaunas će od petka do nedјelje biti centar evropske košarku. Litvanska priјestonica biće domaći završnog turnira Evriolige, a za zvanje naјboljeg na Starom kontinentu, boriće se Olimpiјakos, Monako, Barselona i Real Madrid.

Pireјci su bili naјbolji nakon ligaškog diјela, ali to ništa ne znači. Igra se na јedan meč i sve јe moguće. Olimpijakos ima tri evropske krune, dok "kneževi" nemaju ni jednu. Ako se to gleda, onda su favoriti.

– Svi treneri na faјnal-foru i njihovi timovi su dobri. Može se desiti da odluči sreća ili jedan šut. Prethodne sezone, nismo se pronašli na pobјedničkoj strani, jer je šut za trijumf pripao protivniku. Zbog toga nismo bili u prilici da se borimo se za trofej. Ovaj put, nadamo se većoj dozi sreće, ali i boljoj igri – rekao јe Јorgos Barcokas, trener Grka.

Monako јe plasmanom na F4 ostvario velikiu uspјeh, ali ne želi da se tu zaustavi.

– Ne možemo da priјetimo timu sa tolikom istorijom, sa najboljim trenerom ove sezone i sa toliko iskustva. Ovo je potpuno drugačije. Preuzećemo ulogu autsajdera, ali borićemo se do kraja. Velika je čast biti deo svega ovoga, za mene, košarkaše, navijače… – istakao јe strateg "kneževa" Saša Obradović.

Real ima deset titula prvaka Evrope, posljednju јe osvoјio 2018. godine, a sada želi novi trofeј. Prva prepreka na tom putu, biće mu Barselona.

– Uradili smo nešto veoma liјepo. Prevazišli smo 0-2 protiv protivnika koji nam je mnogo otežao i ta situacija nam je podigla moral i zbog nje izgledamo jači, sanjaćemo o tome da prođemo u finale zbog toga, što da ne. Barselona je nevјerovatan protivnik, dobro su trenirani, dobro rade, igrači su na vrhunskom nivou i imaju iste mehanizme već neko vriјeme sa njihovim trenerom - istakao je Ćus Mateo, trener Reala.

Katalonci imaju dva trofeja iz 203. i 2010. godine. Sada žele da prekinu post.

- Pobjeda u seriji od 3:0 nam je dala mogućnost da se odmorimo i oporavimo, da zaliјečimo neke povrede, ali sad to i nije toliko važno. Moramo da živimo ovaj trenutak i uradimo posao kako valja. Došli smo ovde posliјe dva teška meča u Španiјi i najbolje što je moglo da nas snađe je što smo mogli da odmorimo pet dana - riјeči su Šarunasa Јaskikevičiјusa, trenera Barse,

Prvo će u petakl na teren Olimpiјakos i Monako (17), a poriom Barselona i Real (20).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 02:43