Andrej Žakelj / -FOTO: ABA LIGA
08/10/2023 u 12:51 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Žakelj pred Zadar: U odbrani moramo najviše biti fokusirani

SC Derbi u ponedjeljak veče (18) čeka šampiona Hrvatske

SC Derbi je na pravi načion počeo novu sezonu ABA lige.

Na premijer je slavio u Splitu protiv istoimenog domaćina, štoi je poslije osvajanja ABA Superkupa, ulilo dodatno samopouzdanje ekipi.

Novi ispit je u ponedjeljak veče, u "Moraču" stiže Zadar.

"Studenti" sa puno respekta pričaju o rivalu, ali se nadaju trijumfu.

"Čeka nas prva utakmica na našem terenu, nakon Superkupa i dosta dobre utakmice u Splitu. Igramo protiv ekipe Zadra koja u svojim redovima ima dobre, iskusne igrače na čelu sa odličnim trenerom. Igraju brzu košarku, kažnjavaju sve greške u odbrani i u tom segmentu moramo najviše biti fokusirani. Poznato je da je Zadar zadržao osnovu ekipe i doveo par novih igrača. Naglasio bih da energetski moramo biti bolji nego u prošlom kolu", rekao je trener "studenata" Andrej Žakelj.

Biće ovo peti međusobni meč ova dva rivala u ABA ligi. SC Derbi je uspješniji, ima tri pobjede. 

"Ekipa Zadra je iskusna ekipa koja je zadržala glavne igrače od prethodne sezone. Igraju na specifičan način sa dosta trčanja i pokušavaju kazniti svaku grešku u napadu. Mi moramo biti fokusirani cijelu utakmicu i ispraviti greške koje smo imali u Splitu. Spremamo se za protivnika, imali smo veliki broj dana da se odmorimo i spremimo za ovaj meč. Vjerujem da ćemo biti spremni za utakmicu, te se nadamo pobjedi u prvoj domaćoj utakmici u Morači", istakao je Tomislav Ivišić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 18:28