Košarkaši Makabija / -FOTO: EVROLIGA
08/10/2023 u 14:30 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zvanično: Odložen meč Emporio Armanija i Makabija

Zbog aktuelne situacije - napada Hamasa na Izrael i rata koji je u jeku, uvažena molba Makabi Tel Aviva

Iz sjedišta Evorlige brzo je stigla potvrda vijesti da se meč između Emporio Armanija i Makabi Tel Aviva neće igrati, kao ni onaj u okviru Evrokupa između Hapoela iz Tel Aviva i Vulfsa iz Viljnusa.

Makabi je u prvom kolu savladao Partizan, ali je veliko pitanje kada će, i još veće pitanje, gdje će igrati naredne mečeve Evrolige.

Od subote situacija u Izraelu je takva da niko ni ne razmišlja o bilo čemu osim o sukobu sa teroristima koji su u jezivom napadu ubili veliki broj izraelskih civila na jugu zemlje.

Prema navodima ministra zdravlja Izraela u napadu Hamasa ubijeno je 232 ljudi, dok je 1.700 ranjeno.

Država je uzvratila istom mjerom, izraelske trupe su već u pojasu Gaze i dejstvuju po neprijateljskim linijama. I to je tek početak kontraudara Izraelaca.

Takva situacija ne ostavlja prostora da se u Izraelu nastave sportska takmičenja, otud je i Makabi pisao Evroligi da se meč sa Armanijem pomjeri za neki drugi termin, i brzo je stigao odgovor iz Evrolige.

Donijeta je odluka da se odloži i meč u okviru Evrokupa koji je trebalo da se odigra u Tel Avivu između Hapoela i Vulfsa iz Viljnusa.

Igrači Makabija su u nedelju inače odradili trening nadajući se pozitivnim vijestima, dok je klub svo vrijeme bio na vezi sa Ministarstvom sporta i čekao na dozvolu za izlazak iz zemlje.

Kako navode izraelski mediji, nije je dobio.

Stoga je klub od Evrolige zvanično zatražio odlaganje utakmice i dobio ga.

Makabi poslije Armanija dočekuje Valensiju, barem na papiru, dok dva dana poslije tog meča igra u Atini sa Panatinaikosom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:18