Faruk Hadžibegić / - FOTO: FSCG.ME
12/12/2022 u 21:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Hadžibegić: Ako izuzmemo Mesija, Argentina nije bolja od Hrvatske

Legendarni jugoslovenski fudbaler i bivši crnogorski selektor, Faruk Hadžibegić, komentarisao je parove polufinala Svjetskog prvenstva

Sjutra veče će se sastati Hrvatska i Argentina, dok će u srijedu igrati Portugal i Maroko.

- Što se tiče reprezentacije Hrvatske, nije me iznenadio plasman u polufinale. To je apsolutno zasluženo, sa jednom kvalitetnom igrom. Ekipa koja je duže vrijeme na okupu i konstantno je u samom vrhu svjetskog fudbala, i po meni je postala referenca dobrog fudbala. Drago mi je što ta reprezentacija funkcioniše jako dobro. U polufinalu je sve moguće, protiv jedne jake Argentine, koja ako izdvojimo Mesija, nije bolja reprezentacija od Hrvatske. Međutim, Mesi je jedan genijalac koji može da riješi utakmicu na način koji je do sad rešavao stotinu puta. Sve je otvoreno. Objektivno smatram da je prednost na strani Argentine, mada bih iskreno volio da Hrvatska prođe dalje. Evo slikovito mislim da je 51 odsto na strani Gaučosa, a 49 odsto za Hrvatsku - istakao je Hadžibegić za Mozzartsport, te se dotakao i drugog polufinala gdje će snage odmjeriti Francuska i Maroko.

- Ja sam od onih koji misle da je reprezentacija Francuske daleko najbolja na svijetu. Trenutni skup igrača koji na raspolaganju ima selektor Dešan je jedan od najboljih u istoriji fudbala. To je zaista nevjerovatno, koliki broj kvalitetnih igrača imaju. Francuska je veliki favorit. Maroko možda može kroz taj voljni momenat da napravi probleme Francuzima, kao što su to napravili Španiji. Taktički su vrlo dobri i imaju disciplinu u igri. Imaju taj voljni momenat koji je danas prerastao u nacionalno pitanje, pošto su postali jedina afrička selekcija koja je došla u polufinale. Objektivno smatram da je Francuska u prednosti jer su iskusniji, znaju da igraju te veće utakmice, što se pokazalo i u meču sa Engleskom. Francuze vidim u finalu.

Hadžibegić je na klupi Crne Gore bio od 25. jula 2019. do 28. decembra 2020. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 19:19