/ - FOTO: TWITTER/HNS
11/12/2022 u 14:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Hrvatski časopis na skandalozan način proslavio trijumf nad Brazilom: Naslovnicu vezuje za ozloglašenu NDH

Insinuiraju na NDH (Nezavisnu državu Hrvatsku), koja je postojala za vrijeme Drugog svjetskog rata

Pojedini mediji u Hrvatskoj proslavili su plasman svoje zemlje u polufinale Svjetskog prvenstva u fudbalu i trijumf nad Brazilcima na skandalozan način, piše Telegraf.rs.

Tako je nedeljnik "Hrvatski tjednik" na svojoj naslovnici preko prepoznatljivih kockica u pozadini velikim slovima ispisao "Nogometna država Hrvatska", pri čemu je boldovao početna slova svake riječi.

Naravno, na taj način insinuiraju na NDH (Nezavisnu državu Hrvatsku), koja je postojala za vrijeme Drugog svjetskog rata od 1941. do 1945. godine i za čije vrijeme je na čelu bio fašistički Ustaški pokret.

image
- FOTO: PRINTSCREEN


Ovakav ispad su osudili pojedini hrvatski mediji poput "Telegrama", koji takođe piše da ovo nije prvi gaf "Hrvatskog tjednika". Tokom 2019. godine su konstatovali da je jedna devojčica izmislila slučaj silovanja u Splitu i nazvali je lažljivicom.

Umjeli su često da mijenjaju mišljenja o političarima na sceni, pa su tako 2016. godine o Andreju Plenkoviću pisali sve najbolje uz navođenje akademske titule, da bi ga u nedavnom izdanju nazvali "Gangrej" i pitali se da li je seksualno devijantan.

Telegraf konstatuje da ovome nije mjesto na naslovnoj strani jednog časopisa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 20:24