sa sastanka / - FOTO: VLADA
26/09/2023 u 12:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Stvoriti uslove za izgradnju atletskog stadiona u Podgorici

Ponosni smo na vrhunske rezultate koji su ostvarili naši atletičari, posebno imajuću u vidu uslove u kojima treniraju, kazao je on na sastanku sa predstavnicima Atletskog saveza

Predsjednik Vlade Crne Gore  Dritan Abazović i ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević  primili su danas predsjednika Balkanske atletske federacije Slobodana Brankovića i delegaciju Atletskog saveza Crne Gore na čelu sa predsjednikom Miloradom Vuletićem.

Izgradnja atletskog stadiona u Podgorici bila je glavna tema sastanka, a sagovornici su saglasni da je u saradnji Atletskog saveza Glavnog grada i Vlade potrebno što prije započeti realizaciju ovog projekta imajući u vidu da Podgorica nema ovakvu sportsku infrastrukturu.

- Ponosni smo na vrhunske rezultate koji su ostvarili naši atletičari, posebno imajuću u vidu uslove u kojima treniraju. Naša obaveza je da se i u bliskoj budućnosti odužimo projektima poput atletskog stadiona u Podgorici, koji će značiti bolji uslovi treninga i zasigurno bolje rezultate, kazao je premijer.

Predsjednik Balkanske atletske federacije Slobodan Branković je zahvalio predsjedniku Vlade na prijemu i istakao da je Crna Gora važna za pripreme atletičara iz regiona.

On je kazao da Balkanska atletska federacija ima cilj da svi glavni gradovi imaju atletske staze te da je to jedino moguće uz podršku lokalne samouprave i države.

Ministar Vasilije Lalošević je informisao sagovornike o uslovima za realizaciju projekta atletskog stadiona u Podgorici i istakao da je u tom kontekstu vrlo značajna činjenica da je Glavni grad već opredijelio lokaciju te da su evropska i svjetska atletska federacija izrazile spremnost da daju i svoj doprinos.

Predsjednik Atletskog saveza Crne Gore Milorad Vuletić istakao je značaj podrške Vlade u prethodnom periodu i kazao da je Podgorica već 45 godina bez atletske staze te da je sport zajednički interes svih aktera u društvu.

Na sastanku je bilo riječi o strategiji razvoja sporta sa naglaskom na održivo finansiranje i posebno razvoja školskog sporta kao ključnog za fizički razvoj djece i omladine.

Predsjedniku Vlade uručene su plakete i zahvalnice za doprinos razvoju atletike od strane Atletskog saveza Crne Gore i Balkanske atletske federacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. decembar 2023 12:20