Vaterpolisti Crne Gore / -FOTO: VPSCG
20/12/2023 u 19:27 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

“Ajkule” ubjedljive protiv Francuske na “Sardinija kupu”

Druga pobjeda vaterpolista Crne Gore

“Ajkule” su protiv Francuske bile izuzetno razigrane i raspucane u napadu, a čvrste u odbrani do sredine treće četvrtine, kada su imale čak osam golova prednosti, zatim upale u krizu, ali su se brzo vratile u ritam i na kraju upisale sigurnu i ubjedljivu pobjedu u 2. kolu “Sardinija kupa”, koji se igra u Kaljariju.

Crna Gora je slavila 17:11 (5:1, 4:2, 3:5, 5:3) u duelu sa selekcijom koja će joj biti rival i u grupi na Evropskom prvenstvu.

Francuzi, doduše, nisu bili kompletni, ali sa većinom igrača koji će biti u timu na šampionatu Starog kontinenta nisu mogli da pariraju raspoloženim izabranicima Vladimira Gojkovića.

Već nakon prve četvrtine bilo je 5:1, i u drugom periodu zadržan je pravi napadački ritam, odbrana je bila čvrsta, pa je prednost porasla na 9:3, uz izuzetnu realizaciju igrača više (4/5). Važnu ulogu imao je i golman Lazović, koji je imao nekoliko dobrih reakcija i odbranjen peterac.

Trećim golom Marka Mršića i prvim Vladana Spaića (oba sa igračem više), “ajkule” su povele 11:3, ali im je nakon toga koncentracija popustila, pa je Francuska napravila seriju 4:0 i smanjila na 11:7 u finišu treće četvrtine, a pritom nije iskoristila ni još jedan peterac (Bue je promašio gol).

Mršić je četvrtim pogotkom prekinuo niz rivala (Crna Gora je skoro šest i po minuta bila bez gola), a Bodegas pogodio za 12:8 pred posljednjih osam minuta.

Kanstantin Averka i Stefan Vidović otvorili su četvrtu četvrtinu golovima sa igračem više za 14:8 i uveli meč u mirnu završnicu.

Na kraju 17:11, uz odličnu napadačku statitistiku (10/13 sa igračem više), te izuzetno raspoloženog Mršića, koji je postigao pet golova

Crna Gora je u prvoj rundi pobijedila Australiju 8: 6, a sjutra (četvrtak) će od 19 sati igrati protiv domaćina Italije posljednji meč na turniru.

Crna Gora: Lazović, Brguljan, Perković 1, Averka 3, Mačić 1, Popadić, Vidović 2, Đurđić 3, Radović 1, Spaić 1, Vujović, Mršić 5, Tešanović.

Francuska: Hovhanisjan, Saudadie 1, Mas, Bue 2, Kaš, Marion-Vernu 1, Živković 1, Kanone, Nardon 2, Bodegas 3, Vanpeperstrate, De Nardi 1, Fontani.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 03:11