FOTO: Vlada Crne Gore Saša matić
18/12/2023 u 13:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ambasador Ukrajine: Zahvaljujem se na korektnoj saradnji Crne Gore za naše sportiste

otpredsjednik Vlade i ministar sporta i mladih je poručio da će Vlada i Ministarstvo kojim on rukovodi pružiti odgovarajuće uslove za ukrajinske reprezentacije i pojedince kako bi obavljali treninge i pripreme u Crnoj Gori.

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade Dragoslav Šćekić sastao se sa ambasadorom Ukrajine Olehom Herasimenkom.

Ambasador je potpredsjedniku Vlade i ministru sporta čestitao nove pozicije Vladi i iskoristio priliku da se zahvali kao ministru zdravlja, u prethodnoj 43. Vladi, za besplatne, kvalitetne i organizovane zdravstvene usluge koje su pružene Ukrajincima u Crnoj Gori. 

- Sport u Ukrajini zauzima veoma važnu ulogu, zahvaljujem se na korektnoj saradnji i otvorenosti Crne Gore za sportiste i reprezentacije. Ukrajinski sportisti prinuđeni su da pripreme obavljaju u drugim državama. Nažalost, dosta je sportista stradalo u bombardovanju- kazao je ambasador Ukrajine.

Potpredsjednik Vlade i ministar sporta i mladih je poručio da će Vlada i Ministarstvo kojim on rukovodi pružiti odgovarajuće uslove za ukrajinske reprezentacije i pojedince kako bi obavljali treninge i pripreme u Crnoj Gori. Crna Gora je uvijek bila spremna da pokaže maksimalnu pažnju prema svim raseljenim licima koja su tražili zaštitu. Izrazio je nadu da će ratni sukobi prestati i da će Ukrajina ući u normalizaciju života.

Šćekić je pozvao na mir i zaključio da “mir nema cijenu".

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 02:56