Sa današnjeg prijema / -FOTO: SKUPšTINA PODGORICA
10/11/2023 u 16:05 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Borovinić Bojović upriličila prijem za vicešampiona svijeta: Čitav grad ponosan

Karatista Nenad Dulović prošlog mjeseca osvojio srebrnu medalju na SP u Budimpešti

Sportiste, koji predstavljaju najzdravije tkivo grada, dužni smo kao zajednica da posebno uvažimo i cijenimo, poručila je predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović, na sastanku sa vicešampionom svijeta u karateu Nenadom Dulovićem i njegovim trenerom Žarkom Rakovićem.

Dulović je osvojivši srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u karateu u Budimpešti prošlog mjeseca ostvario istorijski uspjeh u tom sportu i vjerovatno najveći sportski uspjeh u ovoj godini.

- Vrlo smo ponosni na Vaše rezultate, ne samo sadašnje, nego i prethodne. Smatram da Glavni grad treba najviše da ulaže u kulturu i sport, odnosno u naše mlade ljude, koji su nam najbolji ambasadori. Boljih od vas teško možemo naći. Sigurna sam da su pred Vama brojni sportski uspjesi i želim da Vas uvjerim da ćemo biti tu da Vas bodrimo i da pokažemo da iza Vas ne stoje samo Vaš trener, porodica i prijatelji, nego i čitav grad i zemlja – poručila je Borovinić Bojović.

Dulović, koji je član Karate kluba Omladinac, istakao je da je medalja koju je osvojio na svjetskom prvenstvu plasirala Crnu Goru na 13. mjesto od ukupno 113 država, što predstavlja izuzetan rezultat. Klub u kojem trenira postoji već 50 godina i dao je do sada veliki broj uspješnih karatista, pa Dulović ocjenjuje da je Omladinac prava fabriku šampiona.

Sledeći izazovi za sjajnog sportistu biće Evropsko prvenstvo u Zadru i svjetsko ekipno prvenstvo u Španiji.

Sastanku u Skupštini Glavnog grada prisustvovao je i odbornik Stefan Vešović, kao i Miloš Antić ispred Sekretarijata za sport.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 22:13