Branko Vujović / EPA-EFE-ANNA SZILAGYI
08/05/2024 u 16:18 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Branko Vujović: Ne bježimo od uloge favorita

Moramo biti fokusirani i oprezni - kazao Vasilije Kaluđerović

Dva nastupa imaju najbolji rukometaši Crne Gore na Svjetskim prvenstvima, 2013. i 2023. godine, a ove nedjelje trebalo bi preko Italije da osiguraju treće učešće.

Protiv "azura" izabranici Vlada Šole su apsolutni favoriti, a već sjutra u prvom meču u Konversanu (20 sati) imaju prilku da pobjedom naprave veliki korak ka planetarnoj smotri koja će se 2025. godine održati u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj. Mada, i u slučaju nekog podnošljivog poraza "lavovi" bi kao protiv Grčke prije dvije godine priliku za popravni imali u revanšu, koji je zakazan u nedjelju u "Morači" (17.30).

- Treba da pristupimo maksimalno fokusirani i koncentrisani, ali to je tek prvo poluvrijeme. Ne bježimo od uloge favorita. Mislim da smo pokazali da zaslužujemo da učestvujemo na velikim takmičenjima - kazao je jedan od od najboljih crnogorskih rukometaša, desni bek Hanovera Branko Vujović. 

Italija nije za potcjenjivanje, pogotovo ne kada igra pred svojim navijačima, ali ako "lavovi" budu imali pravi pristup problema ne bi smjelo da bude protiv rivala koji 26 godina čeka plasman na neko veliko takmičenje. 

- Prvenstveno igraju dobro kući nošeni publikom. Koncentrisani su na odbranu i oslanjaju se na golmana sa kojim sam igrao prošle godine. Mislim da ako budemo imali pristup kao do sada da neće biti problema - naglašava Vujović.

Sjajni desni bek ističe da postoji određeni pritisak, jer Crnu Goru svi vide kao sigurnog učesnika SP.

- Dosta je teže, veći je pritisak, svi očekuju od nas da odemo na Svjetsko prvenstvo. Došli smo u situaciju da ostale ekipe gledaju na nas kao ozbiljnog protivnika i da ove nešto manje uspješne ekipe su dosta skoncentrisanije i dosta više pažnje obraćaju na nas. Stasavamo iz godine u godinu i nadam se da ćemo tako i nastaviti - poručio je ljevoruki "bombarder" iz Nikšića.

image

Vasilije Kaluđerović

EPA-EFE-LUKASZ GAGULSKI

I srednji bek Vasilije Kaluđerović vjeruje da će Crna Gora nastaviti kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima, ali i napomenuo da se Italija mora ozbiljno shvatiti.

- Italija je jako borbena ekipa koja u svakoj utakmici daje svoj maksimum, takvi smo i mi. Igrači koji su predstavljali našu državu u prethodnom periodu su sa tom borbenošću osvajali i pobjeđivali velike ekipe tako da Italija nije za podcjenjivanje. Moramo biti fokusirani i oprezni, dati sve od sebe, da bi poslije utakmice mogli da odmorimo i da se pripremimo za drugi meč koji je jednako bitan - rekao je Kaluđerović.

Pobjeda je cilj u Konversanu, iako će se sve odlučivati u revanšu.

- Mislim da će se u ovoj prvoj utakmici njihova igra otvoriti i da će nam biti jasnije sa kakvim protivnikom imamo posla, ali svakako da ništa neće biti riješeno iako ih pobijedimo sjutra što nam je cilj. Nedjelja je presudna, ali idemo korak po korak. Mislim da smo sazreli da ne pravimo greške koje smo pravili ranije. Ovo je nova ekipa, podmlađena, sa starijim momcima koji nam tu mnogo pomažu i mislim da smo spremni - izjavio je Kaluđerović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 09:02