Budva u grupi I / -FOTO: CEV
19/07/2023 u 23:07 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budva i Herceg Novi dobili rivale u Ligi šampiona

Izabranice Milorada Krunića će igrati protiv Mladosti iz Zagreba, Gacka iz Bosne i Hercegovine, te Asteriks Avo Beverena iz Belgije

Odbojkaši Budve saznali su rivale u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Crnogorski šampion kreće od prve runde, a na turniru će igrati protiv Burgasa iz Bugarske, Kapošvara iz Mađarske, te Strumice iz Sjeverne Makedonije.CEV je ove sezone promijenio sistem kvalifikacija. Najprije će biti formirane dvije grupe po četiri učesnika te dvije po tri tima. U periodu do 4. avgusta, po obavljenom žrijebu, ekipe će imati rok da predaju moguću kandidaturu za domaćinstvo turnira.Dalje će proći po dva najbolja sastava iz četiri grupe, nakon čega će kvalifikacije nastaviti u još dvije grupe po četiri ekipe. Pobjednici turnira izboriće učešče u 4. rundi Lige šampiona, što ujedno znači i glavnu grupnu fazu takmičenja.

Na današnjem žrebu svoje rivale su dobile i odbojkašice Herceg Novog. Izabranice Milorada Krunića će igrati protiv Mladosti iz Zagreba, Gacka iz Bosne i Hercegovine, te Asteriks Avo Beverena iz Belgije.

Dalje će proći po dvije najbolje plasirane, nakon čega će se formirati nova grupa, iz koje će dva najbolja sastava izboriti plasman u grupnu fazu najjačeg takmičenja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 13:49