Marija bez medalje u Kraljevu / -FOTO: ASCG
23/07/2023 u 20:10 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crna Gora bez medalje na Balkanijadi

Drugog takmičarskog dana u Kraljevu najbolji plasman od crnogorskih reprezentativaca ostvarila Marija Vuković, koja je u skoku u vis osvojila četvrto mjesto sa 183 santimetra

Drugog takmičarskog dana na Prvenstvu Balkana u seniorskoj konkurenciji u Kraljevu najbolji plasman od crnogorskih reprezentativaca ostvarila je Marija Vuković, koja je u skoku u vis osvojila četvrto mjesto sa preskočenih 183 santimetra. Danijel Furtula je bacanju diska osvojio peto mjesto sa 58,41 m a u istoj disciplini je Ivan Kukuličić bio 12. sa rezultatom 52,42 metara. U sedmoboju je Anđela Drobnjak završila nastup na sedmom mjestu sa 4.762 bodova, dok je Ljiljana Matović bila osma sa 3.719 bodova. Osmu poziciju zauzela je i Vesna Kljajević u bacanju kugle sa rezultatom 13,47m, dok braća Dragan i Darko Pešić nisu završili takmičenje u desetoboju.

- Predviđanja našeg Stručnog štaba su bila da možemo osvojiti dvije do tri medalje i to smo očekivali od Marije Vuković, Danijela Furtule i Darka Pešića. Medjutim, na Šampionatu je učestvovalo 20 reprezentacija koje su došle u najjačim sastavima, jer je ovo takmičenje bilo jedno od posljednjih na kojima se mogla ispuniti norma za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti, tako da su svi došli maksimalno spremni. I u tako jakoj konkurenciji naši takmičari su ostvarili zapažene rezultate, svi oni su dali sve od sebe i ostaje jedino žal za neosvojenom medaljom, rekao je Osman Erović, selektor atletske reprezentacije, koji je u Kraljevu obavljao i funkciju tim-lidera.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 08:44