Učesnici iz 113 zemalja svijeta / -FOTO: KSCG
20/10/2023 u 12:09 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crna Gora sa 17 karatista u Budimpešti

Svjetsko prvenstvo će od 24. do 29. oktobra okupiti 1.149 karatista iz 113 država svijeta

Crnogorski karate će predstavljati 17 takmičara na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, koje će od 24. do 29. oktobra okupiti 1.149 karatista iz 113 država svijeta.

U muškoj konkurenciji u borbama pojedinačno takmičiće se Matija Bojić (do 60), Nenad Dulović (do 67), Emre Saljiu (do 75), Nikola Malović (do 84) i Nemanja Jovović (preko 84). Samo za ekipni nastup prijavljeni su Lazar Jovović, Nemanja Mikulić i Lazar Potpara, a crnogorsku ekipu u borbama čine još Nenad Dulović, Nikola Malović, Nemanja Jovović i Emre Saljiu.

U borbama, u ženskoj konkurenciji, za medalje boriće se Anja Jović (do 50), Jovana Strujić (do 55), Ksenija Rajović (do 61), Vasilisa Bujić (do 68) i Milena Jovanović (preko 68). Ekipa u borbama nastupiće u sastavu Jović, Rajović, Bujić i Jovanović. U katama pojedinačno nastupiće Vladimir Mijač, koji sa Kenanom Nikočevićem, Arijanom Kočanom i Nikolom Milićem čini muški kata tim.

Predvodiće ih selektori Almir Cecunjanin, Žarko Raković i Milena Milačić. U crnogorskoj delegaciji, koja u subotu uveče putuje za Budimpeštu, su još direktor reprezentacije Miodrag Radunović, sudija Veljko Brnović, doktor Perica Maraš i član marketing tima Karate saveza Boris Brnović.

U utorak, prvog takmičarskog dana, na tatamiće Vladimir Mijač u katama pojedinačno i borbaši Nikola Malović (do 84), Nemanja Jovović (preko 84), Vasilisa Bujić (do 68) i Milena Jovanović (preko 68).

Dan kasnje boriće se Matija Bojić (do 60), Nenad Dulović (do 67), Emre Saljiu (do 75), Anja Jović (do 50), Jovana Strujić (do 55) i Ksenija Rajović (do 61). Za četvrtak zakazana su ekipna takmičenja u katama i borbama, kao i početak nadmetanja u parakarateu. Petak je predviđen i za nastavak takmičenja u borbama ekipno u obje konkurencije, a tog dana je i svečano otvaranje šampionata. U subotu su na programu mečevi za bronzane medalje i finala u katama i borbama pojedinačno, dok će se u nedjelju, posljednjeg takmičarskog dana, za odličja boriti ekipe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 21:54