Danilo Gojković / -FOTO: POK
16/09/2023 u 12:15 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crnogorski parasportisti na međunarodnim takmičenjima u Užicu i Vučitrnu

Paraatletičar Danilo Gojković učestvovaće na memorijalnom turniru Miloš Mitić, koji će biti održan na užičkom stadionu Radomir Antić

Crnogorski parasportisti nastupiće sjutra na međunarodnim takmičenjima u Užicu i Vučitrnu, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Paraatletičar Danilo Gojković učestvovaće na memorijalnom turniru Miloš Mitić, koji će biti održan na užičkom stadionu Radomir Antić.

On će se takmičiti u bacanju koplja, iz specijalizovane stolice, a nastupiće u pratnji trenera Miloša Ranitovića.

Organizator mitinga u Užicu je AK osoba sa invaliditetom Pora, a takmičenje će biti održano u bacanju kugle, diska, koplja i čunja iz specijalizovane stolice, u spojednim kategorijama od F31 – 34, odnosno F51-56.

Na prvim Parasportskim igrama Kosova nastupiće crnogorska delegacija u sastavu Jasminko Nokić, Mersad Murić, Senad Husović i Nedžad Pepić.

Paraolimpijski komitet Kosova, koji je nedavno primljen u Evropsku paraolimpijsku porodicu, prvi put organizuje Parasportske igre, u kojima će se sportisti iz regiona nadmetati u košarci u kolicama, sjedećoj odojci, šahu, golbalu, džudou, rvanju, stonom tenisu, boćanju i paraatletici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:53