Jelena Despotović / -FOTO: STEFAN IVANOVIć/RSCG
03/04/2023 u 17:41 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Despotović: Dobri testovi sa Norvežankama

Drugi put nakon novembra prošle godine i osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu, okupile su se rukometašice Crne Gore. Za razliku od februarskog okupljanja, ovog puta ih u okviru EHF sedmice očekuju kontrolni mečevi i to protiv Norveške, protiv koje će igrati u gostima u četvrtak i subotu. Selektorka Bojana Popović suočila se sa brojnim problemima zbog povreda, koje su uslovile da "lavice" značajno oslabljene putuju u Norvešku. U nacionalni tim se vraća igračica mađarskog Đera Jelena Despotović, koja se nedavno vratila na teren nakon porođaja.

- Čast je i privilegija biti dio reprezentacije. Neke igračice fale, malo je čudan osjećaj - kazala je Despotović. 

Mečevi sa evropskim i svjetskim šampionkama biće, u svakom slučaju, od koristi. 

- Biće to dobar test i prilika da se ugiramo i pokažemo šta možemo protiv najjačih. Rano je da govorimo o Svjetskom prvenstvu, idemo korak po korak - kazala je Despotović.

Golmanka Marina Rajčić istakla je da će ekipa pokušati da izvuče što više dobrih stvari iz mečeva sa Norveškom.

- Mnogo su nam važne ove utakmice, jer na prošlom okupljanju nismo imali mečeve. Čudno je bez Jovanke, ali imamo dobra krila , koja će u svakom meču pružiti maksimum. Nismo kompletne, ali pokušaćemo da izvučemo najviše iz ova dva meča - kazala je Rajčić. 

Dueli protiv Norvežanki, prilika su da se selektorka Popović uvjeri u trenutnu formu igračica i nastavi sa uigravanjem tima za Svjetsko prvenstvo koje će od 30. novembra do 17. decembra biti održano u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:43