/ -FOTO: RSCG
04/08/2023 u 19:41 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

EP za rukometašice: Kadetkinje pobijedile Češku

Generaciju koju predvodi Tatjana Jeraminok slavila sa 25:21

Crna Gora je ostvarila prvu pobjedu na Evropskom prvenstvu za igračice do 17 godina u Podgorici – nakon startnog poraza od Islanda, generaciju koju predvodi trener Tatjana Jeraminok savladala je Češku (25:21) u dvorani „Verde“.Bilo je to znatno bolje izdanje nego na premijeri protiv Islanda, odbrana na čelu sa golmankom Rončević bila je na visokom nivou, u napadu je bilo više raspoloženih igračica, pa prva dva boda na smotri najboljih selekcija Evrope, nijesu mogla da izmaknu.

Crna Gora je inače, prvi put povela u 18. minutu (6:5) kada je pogodila Guberinić. Nakon prvih 30 minuta prednost je iznosila dva gola – 12:10. Put ka pobjedi trasiran je na početku drugog poluvremena – u 40. minutu naša reprezentacija je povela 17:12, a Češka do kraja meča nije uspjela da priđe na manje od dva gola zaostatka. Na kraju „plus 4” i lijepa uvertira za posljednji meč u grupnoj fazi, u nedjelju protiv Njemačke, koji će biti odlučujući u borbi za plasman u glavnu rundu.

 

Nina Ramusović je proglašena za igračicu utakmice sa osam golova, a sjajna je bila i Anđela Guberinić koja je sedam puta zatresla mrežu rivala. Teodora Rončević je meč završila sa 11 odbrana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 10:18