Maks Ferstapen / EPA-EFE-FOTO: EPA/ALI HAIDER
07/03/2024 u 10:45 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ferstapen: Nema razloga da napustim Red Bul

Svjetski šampion Formnule 1 demantovao da razmišlja da promijeni tim

Trostruki svjetski šampion Formule 1 Maks Ferstapen rekao je da nema razloga da napusti Red Bul, uprkos neslaganjima između njegovog oca Josa i šefa tima Kristijana Hornera.

"Srećan sam u Red Bulu. Sve dok imamo dobre rezultate, nemam razloga da odlazim. Uvijek ću poštovati dogovor“, rekao je Ferstapen.

Nakon što je Luis Hamilton potpisao ugovor sa Ferarijem od 2025. godine, mediji špekulišu da bi Ferstapen mogao da zauzme njegovo mjesto u Mercedesu.

Uprkos 21 pobjedi u prošlogodišnje 22 trke, Red Bul ima unutrašnjih problema u timu, pošto je Horner optužen za "neprilično ponašanje" prema koleginici, a nakon interne istrage je oslobođen optužbi.

Nekoliko sati nakon što je njegov sin pobijedio na prvoj subotnjoj trci sezone u Bahreinu, Jos Ferstapen je kritikovao Hornera.

„Postoji tenzija u timu, sve dok je on na poziciji šefa tima. Tim rizikuje da se raspadne. Ovako ne može dalje. Eksplodiraće“, rekao je Jos Verstapen.

„Važno mi je da se ne miješam u sukob. U Bahreinu to nije uticalo na učinak tima. Ostajem fokusiran na svoj rad, da budem dobar na stazi“, rekao je Maks Ferstapen.

Na pitanje da li deli mišljenje svog oca i da li može da nastavi da radi sa Hornerom, rekao je da je fokusiran samo na rezultate tima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:58