Prijeti tužbom Ukrajincu / -FOTO: EPA-EFE
25/10/2023 u 09:36 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Fjuri očekuje borbu sa Usikom do kraja godine

Britanac istakao da je ugovor o borbi sa Ukrajincem potpisan i da će Usik, ukoliko se ne bude borio biti tužen

Britanski bokser Tajson Fjuri izjavio je da očekuje da do kraja godine bude održan meč protiv Ukrajinca Aleksandra Usika. Fjuri je šampion u teškoj kategoriji u WBC kategoriji, a Usik ima IBF, WBA i WBO pojaseve. Oni su dogovorili ranije dogovorili da borba bude održana do kraja godine u Rijadu, za ujedinjenje svih titula u teškoj kategoriji.

-Očekujem da se naš meč održi u decembru. Tako mi je rečeno, nema razloga da ne vjerujem da će da bude tako. Usik mora da se bori protiv mene u decembru, nema drugog izbora. Potpisao je ugovor i ako se ne bude borio, biće tužen. On nema izbora, rekao je Fjuri, koji će se narednog vikenda boriti protiv bivšeg šampiona teške kategorije UFC-a, kamerunskog borca Frensisa Nganua.

Prema ranijem dogovoru borba će se voditi prema zvaničnim pravilima profesionalnog boksa, sa troje sudija u ringu koji će usvojiti sistem od 10 poena.

Usik je u avgustu odbranio titule svjetskog šampiona u teškoj kategoriji u verzijama IBF, WBA i WBO, pošto je nokautom u devetoj rundi pobijedio Britanca Danijela Dubou.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 20:35