Vaterpolisti Crne Gore / -FOTO: VPSCG/KRSTO VULOVIć
11/03/2023 u 19:46 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gojković: Imamo padove u igri i za kratko vrijeme primamo veliki broj golova

Vaterpolisti Crne Gore poraženi od Srbije u trećem meču na Svjetskom kupu

Vaterpolisti Crne Gore poraženi su od Srbije (11:9). pa su doveli u pitanje plasman na finalni turnir Svjetskog kupa u Los Anđelesu.

Odlučio je finiš treće četvrtine, u kojoj je odbrana "ajkula" bila loša.

- Ponavljam se po ko zna koji put od ljetos. Imali smo igru, a onda čini mi se u drugoj i trećoj četvrtini smo pali u igri. Imamo te padove i u kratkom roku primimo dosta golova. Zadovoljniji sam mečom sa Španijom nego sa ovim, sem tog početka. Nemamo u ovom trenutku kontinuitet da igramo cijelu utakmicu sa ovim ekipama - istakao je Vladimir Gojković.

Stvari su se iskomplikovale kada je prolaz na finalni turnir u pitanju.

- Rekli smo da su te tri ekipe indivindualno kvalitetnije. Mi pokušavamo da kolektivom stignemo, da gajimo tu igru, Ja vjerujem da možemo, čeka nas Australija, težak meč, potom Grčka još teži. Moramo da dobijemo neku veliku ekipu da bi došli na taj nivo. To je prvi cilj. Nešto nedostaje da bi ovo podigli, ne smatram da smo indivindualno najjači, ali ima momenata kada to izgleda dobro - naglasio je Gojković.

Vladan Spaić je istakao da ekipe prikazuje stare boljke.  

- Očigledno imamo boljke koje ne možemo da prevaziđemo, pad u trećoj četvrtini, koji su oni iskoristili svojom mirnoćom, posebno sa igračem više. Bili smo pata-pata u tom momentu, bilo je igrač više za igrača više. Mi to nismo iskoristili, oni jesu za prvu osjetniju prednost. Treba da vidimo šta je uzrok, možda je iskustvo, ne želim da tražim alibi sada. Čestitam reprezentaciji Srbvije i nastavićemo se boriti do kraja, a svaka pobjeda za ovu reprezentaciju je velika. Obaveza je ići na pobjedu kad aigramo kući.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 15:52