Luis Hamilton / Foto: Twitter
19/08/2023 u 13:25 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hamilton: Nijedan tim ne bi trebalo dugo da dominira u Formuli 1

Red Bul je neporažen u 2023. godini

Nakon što je sam osvojio šest od svojih sedam svjetskih titula tokom perioda dominacije Mercedesa, Luis Hamilton kaže da nijedan tim u Formuli 1 ne bi trebalo da ima šansu da dugo dominira.

Od prelaska na V6 turbo-hibridne motore 2014. godine, samo dva tima su osvojila titule, a samo jednom, u kontroverznoj sezoni 2021, vodila se tijesna bitka za titulu.

Prethodno je Mercedes osvojio sedam duplih titula zaredom, šest sa Hamiltonom i jednu sa Nikom Rozbergom, a Red Bul je napravio jedan od najdominantnijih bolida F1 od uvođenja novih tehničkih pravila prošle godine.

Red Bul je neporažen u 2023. godini, a Maks Ferstapen je pobijedio osam uzastopnih pobjeda i povećao prednost od 125 poena ispred klupskog druga Serhija Pereza.

„Ako nastavimo ovako, možda će Ferari dominirati narednih nekoliko godina ili možda Meklaren i nisam siguran da je to najbolja stvar za navijače. Ne bi trebalo da postoji šansa da se dominira toliko godina, a borba za vrh treba da bude žešća. Nažalost, skoro je izvjesno da će Red Bul dominirati naredne tri sezone“, kaže Hamilton.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 16:42