Luis Hamilton na kraju sezone napušta Mercedes / EPA-EFE-STR
01/02/2024 u 20:44 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hamilton potvrdio da na kraju sezone napušta Mercedes: Pravi trenutak za novi izazov

Sedmostruki šampion od 2025. voziće za Ferari

Informacija španskog "Asa" bila je tačna - Luis Hamilton na kraju sezone napustiće Mercedes i preći u Ferari, potvrdili su i njemački i italijanski tim.

- Mercedes i Luis Hamilton će završiti saradnju na kraju 2024. Luis je aktivirao klauzulu u ugovoru koji je potvrđen prošle godine - stoji u saopštenju Mercedesa.

Ferari je potvrdio da je sedmostruki šampion potpisao višegodišnji ugovor od 2025.

Dakle, predstojeća sezona će za Hamiltona biti 12. u Mercedesu, ujedno i posljednja.

- Proveo sam nevjerovatnih 11 godina sa ovim timom i ponosan sam na sve što smo zajedno ostvarili. Mercedes je dio mog života od 13. godine. Uz njih sam odrastao i zato je ova odluka da odem bila jedna od najtežih koje sam morao da napravim u životu. Međutim, mislim da je sada bio pravi trenutak i uzbuđen sam zbog novih izazova koji me očekuju. Zauvijek ću biti zahvalan Mercedesu na punoj podršci koju su mi davali, posebno Totu na njegovom prijateljstvu i liderstvu. Želim da saradnju okončamo na najbolji mogući način. Potpuno sam posvećen tome da ove godine dam sve od sebe i učinim da moja posljednja sezona sa timom bude za pamćenje - izjavio je Hamilton, koji je sa Medcedesom osvojio šest od ukupno sedam titula u karijeri.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 16:59