Jelena Vukčević / -FOTO: ŽRK BUDUćNOST BEMAKS
18/01/2024 u 13:29 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jelena Vukčević: Uvijek je izazov igrati protiv Đera

Rukometašice Budućnost Bemaksa u subotu (20 sati) dočekuju lider grupe i velikog favorita

Iako su porazom od Debrecina izgubile šanse za plasman u nokaut fazu Lige šampiona, rukometašice Budućnosti pokušaće da protiv favorizovanog Đera odigraju dobar meč.

Motiva neće nedostajati jer se radi ekipi koja je u prethodnih deset kola ostvarila maksmalan učinak.

Mađšarice su favoriti i pred ovaj duel, ali će "plave" pokušati da što skuplje prodaju kožu.

Želja je da se parira velikom favoritu, a koliko će u tome uspjeti, ostaje da se vidi na terenu.

"Uvijek je izazov igrati protiv Đera koji je lider naše grupe. Svjesne smo kakav je to tim i koji su kvaliteti igračica iz njihovog sastava. Imaju sjajne igračice na svim pozicijama i najveće ambicije svake sezone. I dalje imamo dobru energiju i pokušaćemo to da pokažemo u preostala četiri meča ove sezone. Dodatni motiv je što igramo na svom terenu i želimo da pružimo što bolji otpor. Sigurno je da su očekivanja od ove sezone bila veća, kako u smislu igre, tako i rezultata, ali uprkos tome što nijesmo uspjele da izborimo plasman u osminu finala, motiva ne smije da nedostaje. Tu smo da se izgradimo kao igračice koje će igrati u narednim godinama i u Budućnosti i u reprezentaciji, tako da cilj uvijek postoji", istakla je Jelena Vukčević.

Nikolina Marković je istakla da je suvišno pričati o kvalitetu Đera.

"Nije potrebno puno pričati o kvalitetu Đera, svi znamo kakav je to tim. Imaju više igračica iz drugih reprezentacija, nego iz Mađarske. Nemamo šta da izgubimo, a možemo da dobijemo mnogo iz te utakmice, jer gradimo sebe kao igračice. Moramo da smanjimo broj tehničkih grešaka, naročito u napadu. Potreban nam je siguran i strpljiv napad, jer Đer kažnjava svaku grešku protivnika. Srećna sam što sam dobila priliku da igram u Ligi šampiona. To je san svakog mladog igrača i privilegija je igrati protiv takvih protivnika i vrhunskih igračica", zaključila je Nikolina Marković.

Meč se igra u subotu od 20 sati u "Bemaka areni".

U prvom meču ove sezone odigranom u Mađarskoj, Đer je slavio 37:19, što je najubjedljiviji poraz Podgoričanki u istoriji u Ligi šampiona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:54