Ivan Joksimović / -STEFAN IVANOVIC
28/08/2023 u 13:04 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Joksimović: Cilj plasman u drugu fazu EP

Crnogorski odbojkaši sve utakmice grupne faze (grupa C) igraće u Skoplju

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore želi plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva (EP), kazao je selektor Ivan Joksimović, navodeći da smatra da njegovi izabranici imaju kvalitet da to i ostvare.

Crnogorski odbojkaši sve utakmice grupne faze (grupa C) igraće u Skoplju, a protivnici će im, pored domaćina Sjeverne Makedonije, biti selekcije Holandije, Danske, Češke i Poljske.

Joksimović je kazao da ima dosta kalkulacija oko plasmana u drugu fazu i da to ne treba gledati samo kao dvije pobjede.

- Zašto ne bi ostvarili tri pobjede. Optimista sam, to sam bio i uoči kvalifikacija prošle godine kada niko nije vjerovao da možemo na EP, pogotovo protiv Portugala, pa smo uspjeli. Smatram da imamo potencijala da u grupi ostvarimo te dvije pobjede, a vjerujući u nas i više - rekao je Joksimović na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je Poljska apsolutni favorit u grupi.

- Pored Poljaka,u drugoj kategoriji su Češka i Holandija, a u trećoj mi, Danska i Makedonija. Zašto ne tražiti iznenađenje protiv Češke i Holandije - rekao je Joksimović.

On smatra da je Poljska i kandidat za titulu prvaka Evrope.

- Dolaze u punom sastavu. Očekuje nas interesantno prvenstvo, a smatram da će šampiona odlučiti duel Italije i Poljske - rekao je Joksimović.

Govoreći o pripremama u Kolašinu, on je istakao da Crna Gora poslije šest nedjelja kvalitetnog rada i dosta odricanja putuje spremna za Skoplje.

- Trening utakmice sa Izraelom i Japanom poslužile su nam za neku sliku koja bi trebala da bude prezentovana u Makedoniji. Ono što mogu da naglasim da su energija i voljni momenat od prvog dana priprema bili na najvećem mogućem nivou, sa željom i ambicijom da se ostvari dobar rezultat u Makedoniji - rekao je Joksimović.

Govoreći o ambicijama, rekao je zna kvalitet svog tima, ali i rivala sa kojima će igrati.

- Bili smo vrijedni tokom priprema i pokupili smo sve moguće materijale koje su nam bile dostupni. Analizirali smo apsolutno sve i sa određenom dozom optimizma idemo za Skoplje - rekao je Joksimović.

On je istakao da je u pripremnim duelima sa Izraelom i Japanom pružio šansu svim igračima i isprobao sve opcije za EP.

- Sa zadovoljstvom mogu da kažem da prvi put u ekipi imamo 14 igrača koji ravnopravno konkurišu i mogu da odgovore zadatku - rekao je selektor.

Prema njegovim riječima, crnogorska reprezentacija teško može biti prvak Evrope, ali treba da joj bude cilj da je redovni učesnik šampionata Evrope.

- Ne treba da brinemo za budućnost crnogorske odbojke i siguran sam da će biti još kvalitetnijih rezultata crnogorske reprezentacije - rekao je Joksimović.

On je naglasio da je zdratsveni biltem odličan i da crnogorski odbojkaši od prošle godine nijesu imali nijednu povredu.

- To je zasluga svih trenera koji su radili sa ekipom, studiozno planirali i sa igračima koordinirali. Ako imate igrače koji bez povrede završe pripreme znači i da su kondicioni treneri i fizioterapeuti ocradili dobar posao - zaključio je Joksimović.

Crnogorski odbojkaši treći uzastopni nastup na šampionatima Starog kontinenta, počeće 31. avgusta u 17 sati utakmicom protiv selekcije Holandije.

Crnu Goru, nakon dana pauze, očekuju tri utakmice u tri dana – 2. septembra protiv Sjeverne Makedonije, 3. septembra protiv Danske (17h) i Češke (4. septembra).

Posljednji meč u grupi odigraće 6. septembra protiv selekcije Poljske, vicešampiona svijeta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 15:32