Veliki bod za ”plave” / -FOTO: DEJAN STRAčEVIć
11/11/2023 u 19:58 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kadović brža od sirene za veliki bod u Brestu

Lijevo krilo Budućnost Bemaksa pogodila na tri sekunde do kraja

Golom Nađe Kadović tri sekunde prije kraja rukometašice Budućnost Bemaksa osvojile su veliki bod protiv Bresta u Francuskoj (20:20) i povećale šanse da se domognu šeste pozicije, koja vodi u osminu finala Lige šampiona. 

Izabranice Bojane Popović odigrale su najbolji meč ove sezone, borile se do kraja i za tu borbu su na kraju nagrađene. Ukoliko naredne nedjelje na svom terenu savladaju Brest preskočiće ga na tabeli i izbiti na šesto mjesto koje vodi u nokaut fazu elitnog takmičenja. Mogle su "plave" i do brejka, imale su dva gola prednosti u 50. minutu (17:15), ali su u finišu napravile nekoliko grešaka. Brest je preokrenuo golom Aleksandrine Kabral Barbose (20:19), ali nakon što Maslova nije bila precizna u posljednjem napadu, Budućnost je imalla 14 sekundi da dođe do remija i uspjela. Šut Mari Plamenove Tomove je Fođea odbranila, ali je lopta došla do Nađe Kadović na krilu koja je pogodila i izrasla u heroinu.

Budućnost Bemaks je u izjednačenom meču zaslužila bod, a pored Kadovićeve treba izdvojiti Ivanu Godeč koja je postigla šest golova. Isto toliko za Brest postigla je Valerija Maslova, nekadašnja igračica Budučnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:34