Itana Grbić očekuje zahtjevnu utakmicu / EPA-EFE-ADAM IHSE
28/02/2024 u 11:51 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Lavice" spremne i motivisane da osvoje Zrenjanin

Itana Grbić i Dijana Mugoša očekuju tešku utakmicu protiv Srbije, ali razmišljau samo o pobjedi

Viza za Evropsko prvenstvo je praktično osigurana ubjedljivim pobjedama nad Turskom (39:23) i Bugarskom (34:20), a ove nedjelje najbolje rukometašice Crne Gore mogu da osiguraju i prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi 6 ako opravdaju ulogu favorita u dvomeču protiv Srbije.

Prvi duel izabranice Bojane Popović očekuje sjutra u "Kristalnoj dvorani" u Zrenjaninu, dok je revanš na programu u nedjelju u "Bemaks areni" u Podgorici. Jasno, "lavicama" će biti teže sjutra (18 sati) na terenu najvećeg rivala u grupi, koji nakon dva meča na svom kontu ima bod manje.

- Očekujem sigurno najtežu utakmicu u grupi protiv najkvalitetnijeg protivnika. Srbija je dokazala više puta da je odlična ekipa i bori se do samog kraja. Očekujem zahtjevnu utakmicu, dobru igru, dobar rukomet i vjerujem dobru atmosferu - istakla je srednji Itana Grbić.

Srbija nema kvalitet kao nekada, reprezentacija je podmlađena, ali ima nekoliko veoma dobrih igračica.

- Imaju par iskusnijih igračica, koje su u godinama gdje preuzimaju neku glavnu ulogu kao što su Janjušević, Radosavljević, Risović… Sve ostale su onako mlade i željne dokazivanja. Očekujemo punu dvoranu. Mislim da će biti i nama i njima uživanje da igramo pred punim tribinama. Razmišljamo o osvajanju dva boda i nema nikakvih kalkulacija. Želimo da odradimo sve što se dogovorimo, da svaka igračica pruži svoj maksimum i da na kraju vidimo što će nam to donijeti - rekla je Grbić.

Najvažnije utakmice Crnu Goru ove godine očekuju od 11. do 14. aprila u Ulmu, na kvalifikacij+onom turniru za Olimpijske igre, gdje će im rivalli u borbi za prva dva mjesta koja vode u Pariz biti Paragvaj, Njemačka i Slovenija.

- Iskreno, ne razmišljamo sad o tome. Gledamo da, ako možemo, uzmemo maksimalan broj bodova u ova dva meča i da iskoristimo te utakmice kao pripremu za ono što nas čeka – turnir za Olimpijske igre - kazala je organizatorka igre crnogorske reprezentacije i Krima.

Nakon što je dobila crnogorsko državljanstvo na golu "lavica" sjutra će debitovati Armel Atingre.

- Armel je tu već godinama sa nama i znamo je jako dobro. Jako smo srećni zbog nje. I ona sama zna kako smo je prihvatili i sigurno da će nam značiti puno - naglasila je Grbić.

image

Dijana Mugosa

EPA-EFE-ADAM IHSE

Dijana Mugoša je odigrala odlično na Svjetskom prvenstvu, vjeruje da će Crna Gora i protiv Srbije pokazati kvalitet i očekuje pobjede.

- Očekujemo dobru i jaku utakmicu. Želimo da uđemo s dobrom energijom, borbenošću i da osvojimo dva boda. Normalno da će biti teška utakmica i za svaku se pripremamo najbolje što možemo da pružimo svoj maksimum. Fokus je na nama, pa onda na protivnika. Smatram da će svaka od nas odraditi posao kako treba i da ćemo utakmicu privesti u našu korist. Srbija je jedna mlada ekipa, borbena i još igra na svom terenu. Sigurna sam da će da se bore do kraja, da izginu na terenu jer su željne dokazivanja, tako da sigurno neće biti laka utakmica - kazala je Mugoša.

Kalkulacija neće biti, iako je turnir u Ulmu mnogo bitniji.

- Mi idemo da osvojimo sve bodove i pružićemo sve od sebe za to. Takođe, ovo se sad dešava i fokus je na ovome. Kad se ovo završi onda ćemo prebaciti fokus na kvalifikacije za Olimpijske igre. Bićemo 100 odsto u tome, kao što smo 100 odsto sada u ovome - poručila je Mugoša.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:16