Rukometaši Crne Gore / -FOTO: RSCG
13/04/2023 u 12:05 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Lavovi" se okupljaju 24. aprila

Rukometaše Crne Gore očekuju mečevi sa Kosovom i BiH u kvalifikacijama za EP

„Lavove“ u posljednjoj sedmici aprila očekuju utakmice protiv Kosova i Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Biće to mečevi odluke u borbi za plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, a naša reprezentacija dočekuje ih sa dobre pozicije, jer ima četiri boda, koliko i Bosna i Hercegovina, ali uz pobjedu u prvom međusobnom duelu u Sarajevu dvocifrenom razlikom (36:25).

Slovenija je lider grupe sa osam bodova i osigurala je plasman na EHF Euro.

Za posljednje dva duela u kvalifikacijama, selektor Vlado Šola računa na provjerene snage, a jedino novo ime na spisku je golman Mojkovca – Haris Suljević.

Uz 19 igrača koji su na spisku, selektor Šola pozvao je i dvije rezerve, a to su pivot Luka Poje i lijevi bek Luka Barjaktarović.

Okupljanje nacionalnog tima je u ponedjeljak, 24. aprila, u četvrtak je zakazano gostovanje Kosovu u Prištini, dok će Bosna i Hercegovina gostovati u Podgorici u nedjelju, 30. aprila.

Na spisku su:

Golmani – Nebojša Simić, Nikola Matović i Haris Suljević;

Krila – Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Mirko Radović i Luka Radović;

Pivoti – Vuk Lazović, Miodrag Ćorsović i Luka Vujović;

Bekovi – Radojica Čepić, Božo Anđelić, Božidar Simić, Miloš Božović, Vasilije Kaluđerović, Arsenije Dragašević, Branko Vujović, Stefan Čavor i Risto Vujačić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 20:27