Vladimir Marić / - FOTO: POK
10/01/2023 u 13:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Marić novi trener stonoteniske selekcije

Vladimir Marić novi je trener parastonoteniske reprezentacije Crne Gore, odlučio je Upravni odbor Paraolimpijskog komiteta (POK)

On je dobio jednoglasnu podršku članova Odbora, a na toj funkciji naslijedio je Nokolaea Lupuleskua, kome je u decembru istekao ugovor.

Sa Marićem je dogovorena saradnja do kraja paraolimpijskog ciklusa Pariz 2024. godine.

Novi trener crnogorske parastoni tenis reprezentacije kazao je da je počastvovan i uzbuđen zbog novog izazova, navodeći da se nije dvoumio ni sekunde da li da prihvati poziv Paraolimpijskog komiteta.

- Nadam se uspešnoj saradnji. Sa Filipom Radovićem i Lukom Bakićem sarađujem već šest mjeseci u Zrenjaninu i već se dobro poznajemo. To su dva vrhunska profesionalca u sportu i dobri ljudi na prvom mjestu. Moj prethodnik je imao dosta uspjeha u godinama iza nas i nije mi ostavio lak zadatak da to ponovim, ali vjerujem da uz dobar rad možemo da podignemo ljestvicu i neki stepenik više - rekao je Marić.

Marić, koji sa klupe predvodi Banat iz Zrenjanina, stonim tenisom počeo je da se bavi kao devetogodišnjak u Ugrinovcima, a u karijeri igrao je i za Mladost iz Zemuna, Crvenu zvezdu, Banat iz Zrenjanina i njemačku ekipu Tv Mosbach.

Prošao je sve reprezentativne selekcije Srbije, a najveći uspjeh ostvario je osvajanjem bronzane medalje u dublu na Evropskom prvenstvu za mlade.

Sa Crvenom zvezdom osvojio je šest titula prvaka Srbije.

U tom klubu počeo je trenersku karijeru, a nakon tri sezone prešao je u Banat.

Predvodio je mlađe selekcije Bahreina, kadetsku i juniorsku reprezentaciju Srbije, Al Nasr iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, odakle se ljetos, nakon četiri sezone, vratio u Zrenjanin i ponovo preuzeo Banat.

Crnogorske stonotenisere u ovoj godini očekuju završne kvalifikacije za Paraolimpijske igre u Parizu, a od 4. do 9. septembra i nastup na Evropskom prvenstvu u Šefildu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jun 2024 13:17