Stefano Domenikali / -FOTO: F1
25/12/2023 u 11:35 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Monca bi mogla da ispadne iz kalendara Formule 1

“Hram brzine” domaćin je Formule 1 od 1950. godine, a Monca je i rekorder po broju trka održanih na jednoj stazi (72)

Izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenikali priznao je da je budućnost Monce kao domaćina Velike nagrade Italije neizvjesna osim ako organizatori trke i vlasnici staze ne naprave značajna poboljšanja.

“Hram brzine” domaćin je Formule 1 od 1950. godine, a Monca je i rekorder po broju trka održanih na jednoj stazi (72).

Najuspješniji vozači u istoriji ove staze su Luis Hamilton i Mihael Šumaher sa po pet pobjeda.

"Pregovaramo o budućnosti Monce, ali trebamo više za uspješan nastavak pregovora. Održavam dobar odnos s Italijanskim savezom motosporta, ali popravke i poboljšanju u Monci morali su se dogoditi odmah nakon posljednje trke, ali zapravo još ništa nije učinjeno. To je konstruktivna kritika, mora biti poboljšanja", rekao je Domenikali za radio "RAI".

Ujedno, Domenikali je pohvalio Imolu i povratak ove staze u kalendar, iako se trka nije održala 2023. godine zbog velikih poplava u regiji Emilija-Romanja.

Međutim, šef Formule 1 jasno je dao do znanja da bi se Velika nagrada Italije lako mogla preseliti u Imolu, ako Monca izgubi organizaciju, čime bi se otvorilo još jedno mjesto u kalendaru Formule 1 za novu trku.

“Organizacija trka u Formuli 1 više ne može ostati na privatnom nivou. Italija se mora posvetiti tom cilju, mora se napraviti izbor", rekao je Domenikali.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 10:01