Šturm nanio prvi poraz Peđi Radoševiću / -FOTO: FACEBOOK
07/03/2023 u 18:18 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Njemački bokser porijeklom iz Mostara Feliks Šturm osuđen na 2,4 godine zatvora

Bokser koji je nanio prvi poraz Predragu Radoševiću na profi ringu uhapšen je u aprilu 2019. godine zbog sumnji da je koristio doping i da je putem prevare oko poreza stekao oko 5,8 miliona evra

Bivši svjetski prvak u boksu Adnan Ćatić, poznatiji kao Feliks Šturm, u Kelnu je osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora. Šturm je u pritvoru već nedjelju dana, od kad je donijeta pravosnažna presuda.

Bokser bosanskoghercegovačkih korena, rođen u Mostaru uhapšen je u aprilu 2019. godine zbog sumnji da je koristio doping i da je putem prevare oko poreza stekao oko 5,8 miliona evra. U pritvoru je proveo osam mjeseci, a pušten je na slobodu pošto je platio kauciju od 300.000 evra.

Feliks Šturm je na svom vrhuncu karijere bio jedan od najboljih boksera na svijetu. Držao je titule prvaka u srednjoj i super-srednjoj kategoriji, WBO i IBF verziji, a u jednoj od odbrana titule savladao je crnogorskog boksera Predraga Radoševića, kojem je 7. juna 2013. godine nanio prvi poraz na profi ringu, poslije 27 pobjeda u nizu. Kao amater Ćatić je na Evropskom prvenstvu 2000. godine osvojio zlatnu medalju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 17:42