Црногорски основци на првим играма / - фото: Црногорски школски спортски савез
06/09/2021 u 16:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Основци учествују на првом Свјетском првенству у спортским играма

Такмичење ће у Београду окупити преко 2.500 спортиста из 42 државе

Београд ће од 11. до 19. септембра бити домаћин првог Свjетског првенства у школским спортским играма за основне школе, на коjем ће се око 2.500 спортиста узраста од 13 до 15 година из 42 државе такмичити у 14 спортова.

Црна Гора ће имати представнике у Београду, и то у женскоj одбоjци, кошарци и шаху. Боjе црногорског школског спорта на Свjетском првенству браниће одбоjкашице ОШ „Jугославиjа” из Бара, кошаркашице ОШ „Дашо Павичић” из Херцег Новог и шахисткиња из ОШ „Штампар Макариjе” из Подгорице.

Одбоjкашку екипу ОШ „Jугославиjа”, чиjи jе тренер наставник Горан Канкараш чине: Миа Станић, Андреа Марљукић, Зоjа Џаферовић, Милица Дабановић, Маjа Раичевић, Ивана Гардашевић, Теодора Аџић, Сташа Кнежевић, Лана Марковић и Софиjа Лабовић.

У саставу кошаркашица ОШ „Дашо Павичић”, коjе са клупе преводи наставник Жељко Милићевић налазе се: Сања Павловић, Сара Ђуровић, Лана Миjаjловић, Мариjа Шћекић, Тиjана Таталовић, Марина Груjић, Ања Мандић, Љубе Андрић, Анастасиjа Газдић и Jана Jевтовић, док шаховски дио црногорске експедициjе чине Милена Мосуровић и њен тренер, професор Милорад Ђоновић.

Екипу ће предводити предсjедник Црногорског школског спортског савеза, Будимир Вукићевић и секретарка у Савезу, Мариjа Нишавић, а у експедициjи ће бити и судиjе Драгана Вучинић и Сава Ћетковић, коjе су за Свjетско првенство делегирали Одбоjкашки и Кошаркашки савез Црне Горе.

Свjетске спортске игре у Београду се организуjу први пут у историjи Међународне школске спортске федерациjе. Оваj мултиспортски догађаj окупиће такмичаре из чак 42 земље свиjета, а поред такмичарског програма биће организовани семинари и радионице, планирани су и разни културни и програми а Црна Гора ће, као и све земље учеснице имати прилику да кроз манифестациjу „Ноћ нациjа” представе своjу државу, културу и традиционалне вриjедности – рекао jе професор Будо Вукићевић, предсjедник Црногорског школског спортског савеза.

Званичан испраћаj црногорске експедициjе за Београд уприличиће се у сриjеду (8. септембар) у 14 часова у ОШ „Вук Караџић” у Подгорици, када ће се у присуству представника Управе за спорт и младе и Министарства просвjете, науке, културе и спорта обавити фотографисање и презентациjа екипе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:34