Odličan rad u Austriji / -FOTO: POK CG
30/11/2023 u 18:51 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Paraolimpijci u zimskim sportovima u Austriji

Na glečeru u Hintertaksu pripremali su se alpski skijaš Petar Kasom i border Andrej Šibalić, u pratnji trenera Pavla Kasoma

Naporan rad i odlični uslovi na stazi obilježili su desetodnevne pripreme paraolimpijske reprezentacije Crne Gore u zimskim sportovima, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Na glečeru, u austrijskom Hintertaksu, pripremali su se alpski skijaš Petar Kasom i border Andrej Šibalić, u pratnji trenera Pavla Kasoma.

-Radili smo kvalitetno, u dobrim uslovima, po izuzeno hladnom vremenu. Odradili smo sve što smo planirali, a sve u cilju da predstojeću takmičarsku sezonu dočekamo spremni, kazao je Kasom.

Trener crnogorske reprezentacije kazao je da je Šibaliću to bio prvi glečer, a Kasomu treći od septembra, nakon što je dva odradio sa olimpijskom reprezentacijom.

-Planovi su nam ućešće i što bolji rezultati na međunarodnim trkama, kako bi sakupili bodove za što bolji rejting u borbi za učešće na zimskim Paraolimpijskim igrama 2026. godine, rekao je Kasom.

Prema njegovim riječima, talentovani alpski skijaš u predstojećoj sezoni boriće se za FIS bodove i u redovnom programu i pokušati da se domogne i Zimskih olimpijskih igara u Milanu i Kortini.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 10:04