Vlado Šola / -FOTO: STEFAN IVANOVIć/Matchlens
06/05/2024 u 19:55 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šola: Bolji smo od Italije, ali to moramo pokazati na terenu

Zbog povrede otpao srednji bek Radojica Čepić

Prvim treningom u dvorani "Verde", najbolji rukometaši Crne Gore počeli su mini pripreme za mečeve protiv Italije, najvažnije mečeve u godini koji ih očekuju u baražu za Svjetsko prvenstvo.  Prvi je na programu u četvrtak od 20 časova u Konversanu, gradiću blizu Barija, a revanš je u nedjelju od 17.30 u "Morači".

Od igrača koje je selektor Vlado Šola uvrstio na spisak, zbog povrede je otpao srednji bek Radojica Čepić, a saigračima će se sjutra priključiti Vuko Borozan, Branko Vujović, Miloš Vujović i Stefan Čavor.

- Ovo je najvažnija sedmica u ovoj godini. Zadnje okupljanje htjeli smo da isprobamo nove igrače, ali imamo potrebu za bekovskim pojačanjima, zato smo priključili Krivokapića i Bakića. Fale nam Branko Vujović, Vuko Borozan, Stefan Čavor i Miloš Vujović, pa tek sjutra krećemo sa jakim treningom i pripremama za Italiju - rekao je selektor Vlado Šola.

image

Prvi trening "lavova"

-FOTO: STEFAN IVANOVIć/MATCHLENS

Jasno je da Crna Gora je favorit u dvomeču protiv Italije i za očekivati je da izbori svoj treći nastup na SP. Šola se slaže da je njegova selekcija favorit, ali i napominje da se rival mora ozbiljno shvatiti.

- Ono što znamo je da kada igraju protiv jačih timova jako su motivisani. Mislim da smo svakako bolja ekipa od njih, ali to moramo pokazati na terenu - istakao je Šola.

"Azuri" koji su u pretkvalifikacijama bili bolji od Belgije dobro su skenirani.

- Igraju jako puno jedan na jedan. To im je stil, nešto slično kao Island, samo naravno ne na tom nivou. Imaju odličnog golmana, koji kad ima dan brani stvarno dobro. Vjerujem da će protiv nas pripremiti neku duboku varijantu odbrane, jer su i protiv Francuza, tj. ekipa koje imaju dobre šutere, tražili igru tri na tri ili duboku 5-1 zonu. Pripremaćemo varijante protiv te zone, da nas slučajno ne bi zaskočili. Moramo da nađemo rješenja za njihove pokušaje iznenađenja - zaključio je Šola.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 22:07